- Vingegaard skal blæse til angreb på bjergetape

Jonas Vingegaard er 46 sekunder efter Tadej Pogacar i klassementet, og nu skal den tid hentes tilbage.

Paris-Nice vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

144 kuperede kilometer, to svære stigninger undervejs, hvor den sidste er 17 kilometer lang.

Det kan lyde som en lækkerbisken for Jonas Vingegaard, og ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Emil Vinjebo skal danskeren også ud at jagte på lørdagens kongeetape.

Han skal hente den tid, som han tabte til Tadej Pogacar onsdag, tilbage. Cykeleksperten mener derfor, at Vingegaard ikke kan gøre andet end at blæse til angreb.

- Vi får en duel mellem Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar – og måske også David Gaudu, som har set rigtig velkørende ud. Jonas Vingegaard skal helt bestemt ud at tage det tabte tid tilbage. Det bliver en meget svær opgave mod en Tadej Pogacar, der virkelig er flyvende i øjeblikket. Det så vi forleden, og han har vist det siden sæsonstart, siger Vinjebo.

- Det bliver en svær opgave for Jonas Vingegaard, men han skal prøve. Det er et bjerg (finalestigningen til La Loge des Gardes, red.), der ligger godt til ham, og det er langt. Han skal angribe tidligt og gøre det til en hård stigning.

Folk er måske ikke så trætte

Fredag blev Jonas Vingegaards arbejdsbetingelser dog ændret, da etapen blev aflyst på grund af kraftig vind. Det betyder, at flere har fået sparet kræfter, og det er ikke nødvendigvis til danskerens fordel.

- For Vingegaard havde det været mere optimalt, at folk havde været trætte. Som vi har set i Tour de France, er han så god de sidste dage, og han er rigtig god til at restituere. Han havde været bedre stillet til finalebjerget, hvis folk havde brugt flere kræfter.

Jonas Vingegaard erkender selv, at situationen med de opsparede kræfter kan give konkurrenterne en fordel.

- Det kan jo gøre, at folk er mere friske til de to sidste etaper på en eller anden måde, og det er måske ikke til min fordel, siger Vingegaard.

- Men jeg tror ikke, at det som sådan ændrer dynamikken i cykelløbet. Det kommer til at blive sjovt, og jeg glæder mig til weekenden.

Løbet afsluttes med bjergetaper lørdag og søndag.

Top-tre i Paris-Nice inden 7. etape

  1. Tadej Pogacar
  2. David Gaudu +0:06’
  3. Jonas Vingegaard +0:46’
  4. Simon Yates +0:58’
  5. Gino Mäder +1:21’