Cykling

Vingegaards chef erkender, at Pogacar er bedre lige nu

Sportsdirektøren fortæller, at Jumo-Visma skal hjem og vurdere, om hele butikken nu skal satses på søndagens afsluttende etape.

Jonas Vingegaard prøvede, men han var aldrig tæt på at sætte Pogacar på lørdagens kongeetape i Paris-Nice.

I stedet tabte danskeren yderligere sekunder til sin store konkurrent, og den samlede sejr virker nu langt ude i horisonten.

Men selvom Jumbo-Visma og Vingegaard var kommet efter mere, er holdets sportsdirektør Griescha Niermann afklaret. Der har bare været niveauforskel.

- Jonas har aldrig været så stærk som nu i foråret. Men når man kigger på Pogacar, så er han altid på toppen, og han er næsten usårlig i kortere etapeløb.

- Det ved vi, og det vidste vi før. Da vi hørte, at han skulle med til Paris-Nice, vidste vi, at det ville blive ekstremt svært at vinde løbet. Selvfølgelig gik vi efter det, og der er stadigvæk en etape tilbage, men lige nu må vi acceptere, at Tadej er bedre.

Top-tre på 7. etape

  1. Tadej Pogacar
  2. David Gaudu
  3. Jonas Vingegaard

Sportsdirektøren fortæller uddybende, at Vingegaard egentlig leverede en fin præstation på etapen, men at resultatet selvfølgelig ikke var som håbet.

Søndag venter den lumske og afsluttende Nice-etape, der tidligere har skabt store forskydninger i klassementet.

Om Jumbo-Visma og Vingegaard er all in fra start i søndag, ved Niermann endnu ikke. Dertil skal han først have snakket med Vingegaard og de andre chefer på holdet.

Status i løbet er i hvert fald, at Vingegaard nu er 58 sekunder efter sin slovenske rival.