Cykling

Arrangør fortæller, hvorfor Pogacar er mere populær end Vingegaard

For første gang siden Touren deltager stjernerne i samme etapeløb. Det vækker begejstring hos den franske befolkning, der primært holder med Pogacar.

I Frankrig jubler man over, at både både Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar deltager i Paris-Nice.

Det giver et helt særligt krydderi til løbet. Det fortæller den tidligere franske rytter Thierry Gouvenou, der nu er ansat af ASO og ansvarlig for at designe ruten til blandt andet Paris-Nice og Tour de France.

- Sidste år var et af de største Tour de France nogensinde. Der var en stor duel mellem Vingegaard og Pogacar. Selv de franske fans elsker denne ”krig”, indleder han og uddyber:

- Mindre end et år senere har vi nu det samme scenarie, og for os er det et stort øjeblik. Specielt for Paris-Nice, for det er årets første store etapeløb. De er meget fornøjelige, og vi er stolte over at se dem her.

Gouvenou forklarer, at både Pogacar og Vingegaard er meget aggressive og spektakulære, og det kan folk godt lide.

I Frankrig er Pogacar mest populær

Men hvem af de to stjerner bryder det franske publikum sig egentlig mest om?

Det giver 53-årige Gouvenou, der er til Paris-Nice i forbindelse med sit arbejde for ASO, sit bud på.

Han fremhæver, at franskmændene godt kan lide nummer to, hvilket altså var Pogacar ved seneste Tour de France.

- Nogle vil sige Vingegaard, men vi kan også godt lide Pogacar. Han kæmpede bravt sidste år for at forsøge at vinde Tour de France, og det var meget spektakulært.

- Det er ikke nemt at sige enten Vingegaard eller Pogacar, men jeg tror, Pogacar er lidt mere populær. Pogacar er mere åben, hvor Vingegaard måske er en smule mere lukket i det. Det er der en stor forskel omkring, og det betyder noget.

Under Paris-Nice har interessen for dem begge været enorm. Alligevel er der ikke nogen tvivl om, at både fans og presse har haft et ekstra fokus på sloveneren.

I løbet af sin karriere deltog Thierry Gouvenou i Tour de France syv gange. Han var aktiv 1990-2022 og vandt ikke et eneste cykelløb undervejs.

Nu rejser han med ASO rundt til diverse cykelløb, mens han er hovedarkitekt bag designet af ruterne til Tour de France.