Cykling

Konkurrents chef forklarer, hvorfor stjerne er gået under radaren

Det store franske håb David Gaudu sluttede på andenpladsen i Paris-Nice.

Da Paris-Nice begyndte, blev der stort set kun talt om duellen mellem Vingegaard og Pogacar.

De færreste havde forestillet sig, at andre kunne blande sig i kampen om sejren. Det kunne franske David Gaudu i den grad, og det overrasker ikke hans chef på Groupama – FDJ, Philippe Mauduit.

- Vi skal huske, at David blev nummer fire i sidste års Tour de France. Dengang sagde folk, at han bare sad med på hjul uden at skabe løbet.

- Men folk glemmer, at han styrtede grimt under sidste års Paris-Nice. Efterfølgende var han hårdt plaget af sygdom og andre ting, men folk glemmer alt det, fortæller sportsdirektøren til TV 2 SPORT.

Uddybende forklarer Mauduit, at han ikke bruger energi på, hvem medierne har i fokus, men at det ikke gør ham noget, at Gaudu er gået lidt under radaren undervejs. Det har været en fordel for franskmanden.

Ikke bedre end sidste år

Mens man i Jumbo-Visma-lejren har været åben omkring, at Vingegaard på nuværende tidspunkt er meget bedre kørende end for et år siden, er tilfældet anderledes omkring Gaudu.

I hvert fald er den 26-årige franskmand ikke længere fremme fysisk fremme i år, hvis man sammenligner med sidste år.

- Han er ikke stærkere nu, end han var sidste år, når vi kigger på tallene. Han har bare ikke haft problemer. Derfor går han også en spændende tid i møde, fortæller Phillipe Mauduit.

Gaudus store sæsonmål er netop Tour de France, ligesom tilfældet er for både Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar.