Cykling

Pogacar knuser Vingegaard på sidste etape

Tadej Pogacar vandt 8. og sidste etape i Paris-Nice, hvor danske Jonas Gregaard sikrede sig bjergtrøjen.

Tadej Pogacar har sendt et klart signal til Tour de France-vinderen Jonas Vingegaard.

Sloveneren har siddet tungt på årets Paris-Nice, hvor han på søndagens sidste etape var totalt overlegen på løbets sidste stigning, Col d'Èze. Fire kilometer fra toppen angreb han uden skyggen af modstand fra løbets nummer to, David Gaudu, og Jonas Vingegaard, der slutter på tredjepladsen.

Toptre på etapen

  1. Tadej Pogacar
  2. Jonas Vingegaard +0:33
  3. David Gaudu +0:33

- Der var stor konkurrence her. At stå på podiet med Vingegaard og Gaudu er specielt, for det er topklasseryttere, siger Pogacar.

Klassementet

  1. Tadej Pogacar
  2. David Gaudu +0:53
  3. Jonas Vingegaard +1:39
  4. Simon Yates +2:14
  5. Gino Mäder +2:56

Der var dog en stor dansk triumf på etapen, hvor Uno-X-rytteren Jonas Gregaard sikrede sig bjergtrøjen.

Jonas Gregaard skulle kæmpe hårdt for at holde et jagtende felt bag sig, men på fornem vis lykkedes det at komme først over 8. etapes tredje top. Dermed kan hans forspring i konkurrencen ikke hentes. Danskeren skal blot gennemføre for at sikre sig prikkerne i Paris-Nice. Video: Jacob Nordestgaard Lage

Vingegaard har selv udtalt, at han mangler et stykke, før han er i Tour de France-topform. Det viste sig også at være tilfældet søndag.

På etapens sidste stigning stak Pogacar afsted med 20 kilometer til mål, og der var ingen modsvar fra Vingegaard og Gaudu, som begge virkede trætte efter ugens strabadser på de franske landeveje.

Pogacar trak nemt yderligere fra op til toppen af løbets sidste stigning, og derfra gik det næsten kun nedad resten af vejen til målstregen.

Det var Pogacars 3. sejr i løbet – og nummer 55 i karrieren.