Cykling

Stolt dansker har svært ved at forstå vild bedrift

Jonas Gregaard vandt konkurrencen med 45 point. På andenplandsen kom Pogacar med 32, mens David Gaudu sluttede som nummer tre med 15 point.

På 1. etape af Paris-Nice endte Jonas Gregaard i udbrud ved et tilfælde.

Her samlede han lidt bjergpoint sammen, og det blev startskuddet til en mission om at stå med bjergtrøjen i Nice.

Det er virkelig en mand, der er godt kørende

Emil Vinjebo om Jonas Gregaard

Godt en uge senere kan danskeren gøre status, og efter et utal af udbrudskilometer og imponerende kørsel, blev blev løbets bjergtrøje en endegyldig realitet.

- Lige nu er det ikke helt til at forstå efter at have smadret sig selv fuldstændig derude i bjergene. Det er en god fornemmelse. Jeg er superstolt og glad.

- Det her er helt klart en tilføjelse til mit cv. Et af de største uge-etapeløb. Det havde jeg nok ikke lige troet, da jeg stillede til start her, men det er superfedt at stemple ind igen efter en karriere, der måske har været sat lidt på standby.

Drømmer om Touren

Efter et par hårde år på Astana har danskeren fundet sig til rette på Uno-X-mandskabet, og nu betaler han tilliden tilbage.

- Nu tager jeg et skridt i den rigtige retning. Jeg er stolt over at kunne vise, at det hårde stykke arbejder, jeg har lavet med Uno-X, bærer frugt, og der begynder at tikke resultater ind.

Uddybende forklarer Gregaard, at bjergtrøjen i Paris-Nice ikke kan undgå at sætte nogle drømme i gang om at gentage succesen i Tour de France. Om ikke andet så bare i et par dage.

Gregaard er fortsat ikke udtaget til Touren, men han er motiveret til at vise sig frem efter denne uges succes. Den store drøm er Tour de France.

Hyldet af eksperter

Spørger man TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen og Emil Vinjebo, har det absolut sin berettigelse, at Jonas Gregaard nu leget med tanken om sommerens Tour de France.

Faktisk vurderer førstnævnte lige nu, at Uno-X-danskeren er tæt på allerede nu at have sikret sig en billet til den prestigefyldte Grand Tour.

Rolf Sørensen:

- Det betyder meget. Han redder simpelthen æren for dem (Uno-X, red.) i det her løb. Han er klart inde i billedet. Lige nu vil jeg næsten sige, at han er sikker. Jeg tror, holdet har nogle strenge at spille på. Kristoff skal jo med, fordi han er manden, der kan vinde en etape. Det er der også andre, der kan.

Emil Vinjebo:

- Han har haft det hårdt på Astana. Sidste år kørte han også en god sæson, men i år er han startet godt ud fra starten. Han har bygget på. Jeg kørte selv mod ham for et par uger siden, hvor han også kørte rigtig flot.

- Han var vejkaptajn. Den form er blevet endnu bedre, og det arbejde, han lavede på stigningerne i dag, er ikke bare noget, du bare lige gør. Det er virkelig en mand, der er godt kørende.