Cykling

Valgren håber på succes, når andre er ved at ”dø mentalt"

Michael Valgrens gensyn med cykelløb nærmer sig, og danskeren har store forhåbninger til sin efterårssæson.

Før den afsluttende etape i Paris-Nice havde Michael Valgren taget turen til startområdet for at bakke op om sine holdkammerater, hvor han også løftede sløret for sine sæsonplaner.

Danskeren har ikke stillet til start i et cykelløb siden september, hvor han styrtede slemt i det franske løb Route d'Occitanie, men nu står comebacket for døren.

- Vi har et program på vej, men intet er lagt fast. Det afhænger også meget af, hvordan det går med mit knæ, og om det kan holde til det. Jeg håber på at skulle køre løb inden så længe, og det er planen, fortæller Valgren til TV 2 SPORT.

Styrtet var skyld i, at Valgrens hofte gik af led, mens han også pådrog sig et bækkenbrud og et beskadiget knæ.

- Jeg regner ikke med at køre nogen store resultater hjem i de første par løb, men jeg regner med at ramme mit topniveau senere på sæsonen, lyder det.

Har udset sig Danmark Rundt og VM

Valgren har tidligere taget nogle af karrierens største sejre i forårsklassikerne, heriblandt Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race.

Det bliver ikke til en gentagelse af de triumfer i denne sæson, men det er ikke udelukkende en dårlig ting.

- Jeg plejer at være godt kørende i efteråret, så jeg håber på, at de andre ryttere er ved at dø lidt mentalt, når jeg så kommer med helt friske ben, fortæller en smilende Valgren.

De omfattende skader har også betydet, at den 31-årige dansker i denne sæson er rykket ned på EF Educations udviklingshold. Kontrakten betyder, at han ikke kan køre World Tour-løb i denne sæson, men det udelukker ikke Danmarks største løb.

- Jeg vil rigtigt gerne hjem at køre Danmark Rundt. Det er et fedt løb, og det kunne være dejligt at gøre det godt der.

Valgren har tidligere taget den samlede sejr i den danske rundtur i 2014 og 2016.

I 2021 kørte Valgren sig til en bronzemedalje til VM i Belgien. VM er også et stort mål for ham i denne sæson, hvor han håber på at kunne hjælpe Mads Pedersen til endnu en VM-triumf.