Ekspert jubler over Tour-nyhed: - Lige noget for Vingegaard

To af de afgørende stigninger fra sidste uges Paris-Nice får ligeledes en stor betydning for Tour de France i 2024.

- Det er jo totalt fedt. Det er jo lige noget for Jonas Vingegaard. Det ligger op til, at der kan ske meget.

Sådan lyder den første reaktion fra TV 2 SPORTs cykelekspert Emil Vinjebo, mens han kigger på de to sidste etaper af Tour de France 2024.

Det bliver en meget, meget spændende afslutning på Tour de France 2024. Meget kan ske på de sidste to etaper

Jonas Vingegaard

Etaperne, der blev offentliggjort mandag, byder på en udmarvende bjergetape og en svær enkeltstart omkring Nice – dét begejstrer Vinjebo.

- Man kan virkelig lave rav i den. Det er en meget hård næstsidste etape, og så har man den her lange enkeltstart dagen efter, hvor det virkelig er svært at være frisk. Enkeltstarten er med mange højdemeter på, så den tager lang tid at køre, og det er en dag, hvor der kan gøres en forskel.

- Det giver rigtig god mening at prøve det her af. Med henblik på OL i Paris er det godt tænkt af ASO at bringe den her enkeltstart på sidste etape tilbage igen. Det ser jeg rigtig meget frem til, siger cykeleksperten.

20. etape af Tour de France 2024:

21. etape af Tour de France 2024:

Fordel for både Vingegaard og Pogacar

Selv har Jonas Vingegaard kommenteret på afslutningen i 2024.

- Det bliver en meget, meget spændende afslutning på Tour de France 2024. Meget kan ske på de sidste to etaper, så jeg ser allerede frem til det, selvom der kan ske meget på halvandet år, siger sidste års vinder til løbets Twitter-profil.

Det forstår Emil Vinjebo, som både ser fordele for danskeren og rivalen Tadej Pogacar:

  • - Det er et terræn, der passer Pogacar godt, for stigningerne er ikke vildt stejle. Samtidig er bjergene omkring Nice ikke så høje, hvilket også passer ham godt.
  • - Vingegaard er ofte god på de sidste etaper, og med henblik på sidste års Tour de France er det en fordel for Jonas med de hårde etaper. Ved sidste års enkeltstart havde han nok vundet, hvis ikke sejren blev givet til Wout van Aert.

Testen i Paris-Nice

I sidste uge blev Paris-Nice kørt – med Tadej Pogacar som sejrherre foran David Gaudu og Jonas Vingegaard. Her optrådte stigningerne Col de la Couillole og Col d'Èze, som er at finde på henholdsvis 20. og 21. etape af Tour de France 2024.

På begge opkørsler var Pogacar den stærkeste, men meget kan ændre sig med både rytterne og forholdene, pointerer Emil Vinjebo.

- Det er jo svært at sige noget om styrkeforholdet på nuværende tidspunkt – og hvordan de udvikler sig.

- Det er også noget helt andet at køre de her etaper efter knap tre ugers cykelløb og i noget – formentligt – varmere vejr.

De to sidste etaper af Tour de France 2024 bliver kørt den 20. og 21. juli.

Årets udgave af det prestigefyldte etapeløb begynder i spanske Bilbao med start den 1. juli.