Cykling

Ingen grund til bekymring for Vingegaard, mener eksperter

Tadej Pogacar vandt sæsonens første styrkeprøve mod Jonas Vingegaard, men det knækker ikke Rolf Sørensens tro på, at danskeren kan rejse sig i Touren.

Ingen kunne måle sig med Tadej Pogacar under årets Paris-Nice.

Heller ikke Tour de France-rivalen Jonas Vingegaard, der sluttede 1 minut og 39 sekunder efter den suveræne slovener i klassementet.

Selvom Pogacar flere gange kørte Vingegaard ud af hjulet, ser TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen ingen grund til at skrue ned for forhåbningerne frem mod Tour de France i starten af juli.

- Vi skal ikke være triste eller desillusionerede over resultatet af Paris-Nice med henblik på Tour de France. Overhovedet ikke, fastslår eksperten.

- Det er verdens bedste cykelrytter, han kører imod. Han er i særklasse god, men Vingegaard er stadig med, hvor det sker.

Vingegaard rundede podiet af i Paris-Nice efter Pogacar og Gaudu, og selvom det ikke blev til samlet sejr, kunne eksperten lide, hvad han så fra danskeren.

- Vingegaard bekræfter sit enormt høje niveau. Lige nu mangler han det sidste i forhold til at kunne matche Pogacar. Jeg er sikker på, at Jonas nok skal løfte sit niveau frem mod Touren. Om han så kan slå Pogacar i Touren, må tiden vise, lyder det.

”Jumbo-Visma skal lukke Pogacar i fælden”

Pogacar angreb efter behag i Paris-Nice, men de andre hold lykkedes ikke med at straffe UAE-rytterens bekymringsfrie kørsel.

Cykelekspert Emil Vinjebo påpeger, at Vingegaards succes under Touren til dels skyldes den type kørsel fra Pogacar.

- Vi skal også huske på, at det hele gik op i en højere enhed for Jumbo-Visma og Vingegaard i Touren, da han tog minutter på Pogacar. Da kørte Pogacar lidt ligesom, han har gjort under Paris-Nice – lidt med hovedet under armen, hvor han nød at køre cykelløb, men det endte med at koste ham.

Og det kan vise sig at blive en hæmsko for Pogacar.

- Får Jumbo-Visma endnu en gang lokket ham i den fælde, hvor Pogacar stadig synes, det er sjovt at køre cykelløb under Touren, så kan det blive dyrt for ham over tre uger. Det er næsten det eneste minus, Pogacar har, siger Emil Vinjebo.

Tour de France ligger bedre til Vingegaard

Rolf Sørensen hæfter sig også ved, at der er en verden til forskel på otte løbsdage i Paris-Nice og 21 udmarvende etaper i den franske sommervarme.

- De høje bjerge og længere stigninger i Tour de France er en fordel for Vingegaard. Vi så sidste år, hvordan de høje temperaturer længden til sidst kørte Pogacar træt, siger eksperten.

Nu venter der en længere løbspause for Vingegaard, der på papiret har Baskerlandet Rundt som næste mål. Pogacar er igen på startstregen, når sæsonens første monument, Milano Sanremo, skal afgøres.