Cykling

Uttrup forfremmes til podieplacering

UCI har rykket Cecilie Uttrup Ludwig op fra fjerde- til tredjepladsen i Strade Bianche.

Med en fjerdeplads kørte Cecilie Uttrup Ludwig sig 4. marts til sin bedste placering nogensinde i endagscykelløbet Strade Bianche. Nu er danskerens resultat blevet endnu bedre.

På Den Internationale Cykelunion, UCI's, resultatside er Uttrup rykket op som nummer tre i løbet. Den hidtidige treer, amerikaneren Kristen Faulkner, står som diskvalificeret.

UCI har endnu ikke begrundet ændringen. Unionen bekendtgjorde dog i sidste uge, at man havde indledt en undersøgelse af en lille sensor, der under løbet kunne ses på Faulkners overarm under cykeltrøjen.

Man havde mistanke om, at der var tale om et apparat til kontinuerlig blodsukkermåling, hvilket er forbudt i konkurrence.

Herunder kan det runde apparat ses på Faulkners venstre arm.

- UCI undersøger i øjeblikket sagen og overvejer procedurer og potentielle konsekvenser, skrev unionen til cykelsitet Cyclingnews.

Hollænderen Demi Vollering vandt Strade Bianche foran Lotte Kopecky fra Belgien.

Cecilie Uttrup Ludwig har været blandt de ti bedste i hver eneste udgave af løbet siden 2017. Ud over dette års tredjeplads er det blevet til tre femtepladser og placeringer som nummer syv, ni og ti.