Cykling

Belgisk stjerne vinder få dage efter sin brors død

Lørdag mistede Lotte Kopecky sin bror. Onsdag tog hun en overlegen sejr i cykelløbet Nokere Koerse.

Den stærke belgiske cykelrytter Lotte Kopecky vandt onsdag cykelløbet Nokere Koerse overlegent ved at køre alene i mål. Men hun jublede ikke.

I stedet trillede hun over stregen med øjnene rettet mod jorden. Hun havde nemlig tankerne et helt andet sted.

Lørdag i sidste uge mistede hun således sin bror, Seppe, der døde i en alder af blot 29 år. Alligevel havde hun kræfter til en overlegen præstation onsdag.

- Det har ikke været lette dage, men der er ingen grund til at sidde derhjemme og hænge med hovedet, siger Kopecky ifølge det belgiske medie Sporza.

Tydeligt berørt på podiet

Faktisk skulle Lotte Kopecky slet ikke have kørt onsdagens løb, men hendes hold, SD Worx, meddelte tirsdag, at hun ville stille op.

I samme ombæring bad holdet om, at man respekterede Lotte Kopecky og lod hende passe sig selv i forbindelse med onsdagens løb.

Den 27-årige cykelrytter var tydeligt berørt, da hun trådte op på podiet ved siden af sin holdkammerat Lorena Wiebes, der snuppede andenpladsen.

Lorena Wiebes vandt løbet sidste år, og det var egentlig ventet, at det var hende, SD Worx ville køre for, fordi hun er feltets klart hurtigste rytter.

Men Lorena Wiebes lignede ikke en rytter, der ville hjem til en spurt. Hun knoklede ligesom holdkammeraterne for at gøre løbet hårdt for modstanderne, og til sidst kunne Lotte Kopecky angribe og køre for sejren.

Lotte Kopecky har været godt kørende i alle de tre løb, hun har stillet til start i hidtil i 2023.

Hun åbnede sæsonen med at vinde Omloop Het Nieuwsblad og blev siden nummer to efter sin holdkammerat Demi Vollering i Strade Bianche.