Cykling

Udenlandske medier udpeger dansker som mulig vinder

Tadej Pogacar stiller til start i sæsonens første monument, Milano Sanremo, hvor Mads Pedersen fremhæves som en af favoritterne.

Tadej Pogacar, Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe og Mads Pedersen er et udpluk af favoritterne, der stiller til start i sæsonens første monument, Milano Sanremo.

En blanding af verdens bedste bjergryttere og afsluttere skal duellere om den prestigefyldte sejr i det italienske løb, der med sine 294 kilometer er kalenderens længste.

TV 2 SPORTs cykelekspert Christian Moberg ser særligt frem til at se Tadej Pogacar i aktion, efter han for bare en uge siden tog den samlede sejr i Paris-Nice med tre etapesejre undervejs.

- Lige nu er Pogacar verdens bedste cykelrytter, så han er uden tvivl en af favoritterne, fortæller eksperten.

Sloveneren har Tour de France som sit store sæsonmål, men det har ikke fået ham til at vælge de krævende endagsløb fra.

- Jeg synes, det er fedt, han stiller til start, og det siger alt om Pogacar som cykelrytter, at han også kører monumenter og klassikere i stedet for at vælge den mere sikre løsning med at holde løbspause og fokusere målrettet på Touren.

Hvad med danskerne?

Forhåbningerne er også store til Mads Pedersen. Danskeren debuterede i Milano Sanremo sidste år, hvor han kørte sig til en sjetteplads.

Det hollandske cykelmedie WielerFlits har Trek-rytteren som den tredjestørste favorit til sejren, mens Cyclingnews har Pedersen som den største outsider til at komme først over stregen.

- Mads Pedersen er blandt favoritterne. Vi så, hvor godt han gjorde det sidste år i sin debut. For ham gælder det om at kunne sidde med over Poggio. Som han også har vist tidligere på sæsonen, er han en af verdens hurtigste i en spurt, siger Christian Moberg.

Mads Pedersen viste sig stærkest i spurten på anden etape af Paris-Nice. Video: TV 2 Sport

Magnus Cort er også til start i Milano. Bornholmeren har ligesom Mads Pedersen vundet flere sejre i kalenderens første løb.

De første mange kilometer af Milano Sanremo plejer at forløbe ganske roligt, men på de sidste 30 kilometer af løbet rammer feltet stigningerne Cipressa og Poggio. Kampen om en god placering i feltet intensiveres, hvilket er Corts akilleshæl.

- For Cort er positionskampen altafgørende, og han skal helst placeres for foden af Cipressa (næstsidste stigning, red.) EF Education stiller til start med et stærkt hold med blandt andre Neilson Powless, Mikkel Honoré og Alberto Bettiol. Samtidig kommer Cort formentlig til at have en beskyttet rolle med henblik på den sæsonstart, han har haft, siger Christian Moberg.

Med en vild spurt kommer Magnus Cort akkurat ind i en tid, der sender ham i førertrøjen. Video: TV 2 Sport

Søren Kragh Andersen er også værd at holde øje med. Alpecin-rytteren har vist sig flot frem i de to seneste to udgaver af løbet med en syvende- og niendeplads.

- Kragh er én af få ryttere, der har haft held med at sætte Pogacar. Det gjorde han sidste år på Poggio. Han har helt sikkert gode muligheder for at køre sig til et stort resultat. Han kan både stikke af på Poggio, mens han også er hurtig, hvis det skal afgøres i en spurt.

Danskerne Kasper Asgreen, Mads Würtz Schmidt og Mikkel Honoré er desuden af finde på den foreløbige startliste.

Perspektiv

Kan Mohoric gentage succesen?

Matej Mohoric var flere gange ved at styrte, da han satsede alt på nedkørslen.

Matej Mohoric kørte alene i mål i den seneste udgave af Milano Sanremo.

Sloveneren stak af fra de øvrige favoritter på den sidste nedkørsel kort før mål, hvor han flere gange var ved at styrte.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chistian Moberg ser det sandsynligt, at Mohoric igen tør løbe risikoen.

- Nu har han vundet et monument på den måde, så hvis chancen byder sig, kommer vi formentlig til at se ham gøre endnu et forsøg. Konkurrenterne vil helt sikkert have et ekstra øje på ham, da de nu er klar over, at han er villig til at satse det hele, fortæller Christian Moberg.

- Tør han angribe nedkørslen på samme måde som sidste år, får de andre favoritter svært ved at følge ham.