Cykling

Roglic sejrer foran Evenepoel

Primoz Roglic skal køre i førertrøjen på 2. etape af Volta a Catalunya.

Slovenske Primoz Roglic spurtede sig mandag til sejr på en kuperet 1. etape af Catalonien Rundt.

Dermed fortsatte Jonas Vingegaards holdkammerat på Jumbo-Visma sin fine start på 2023. Tidligere i marts vandt Roglic også tre etaper og den samlede sejr i Tirreno-Adriatico.

Resultaterne gør ham naturligt nok til en af de største favoritter i Catalonien Rundt, hvor han forventes at skulle dyste med blandt andre Quick-Step-stjernen Remco Evenepoel om den samlede sejr.

Den belgiske verdensmester var også tættest på at udfordre Roglic på mandagens åbningsetape.

Forventede du at vinde i dag?

- Hmm … forventede? Man ønsker altid det bedste, men noget andet er at gøre det. Drengene gjorde det godt, siger Primoz Roglic i sit vinderinterview.

- Selvfølgelig vil jeg vinde løbet, men det er kun dag ét. Der mangler seks virkelig hårde dage. Vi må se. Vi tager det én dag ad gangen.

En kaotisk og hård finale

Et tidligt udbrud blev halet ind med under ti kilometer til stregen, og efter en hidsig positionskamp - med blandt andet et grimt styrt i midten af feltet – blev Roglic leveret perfekt.

Evenepoel dukkede op af ingenting på hjulet af Roglic og var ved at katapultere sig selv forrest, men slog hårdt i sit styr som tegn på, at han kun var lige ved og næsten.

Ide Schelling (Bora) blev nummer tre. Frederik Wandahl (Bora) blev bedste dansker på 18.-pladsen.

Roglic er iført førertrøjen, når feltet tirsdag rammer den første alvorlige bjerg på en 2. etape, der slutter med en lang stigning op mod mål.

Ud over Wandahl er også Andreas Kron (Lotto), Christopher Juul-Jensen (Jayco) samt Uno-X-holdet med Jonas Gregaard, Niklas Eg og Jacob Hindsgaul med i løbet.