Cykling

Ciccone snyder favoritterne for etapesejren

Giulio Ciccone kørte en perfekt bjergspurt og vandt 2. etape af Volta a Catalunya foran Primoz Roglic og Remco Evenepoel.

Se Volta a Catalunya på TV 2 PLAY.

Giulio Ciccone har større sejre på cv'et, men den italienske bjergrytter har næppe slået så prominente konkurrenter i en direkte kappestrid, som på 2. etape af Volta a Catalunya.

Efter en lang klatretur op til Vallter sluttede den 165 kilometer lange etape med en bjergspurt mellem Ciccone, Primoz Roglic og Remco Evenepoel.

Evenepoel kom først rundt i det sidste sving og lignede en vinder. Men den belgiske verdensmester kunne ikke holde farten og sluttede som nummer tre.

I stedet kom Ciccone blæsende, og selv om Roglic pressede ham til det yderste, lykkedes det Trek-rytteren at snuppe karrierens tiende sejr. Roglic må trøste sig med, at han beholder løbets førertrøje – med seks sekunder til både Evenepoel og Ciccone.

Chaves prøvede, men måtte kapitulere

Forinden havde favoritfeltet indhentet etapens lange udbrud med blandt andre den danske veteran Christopher Juul-Jensen.

Gruppen havde 15 kilometer fra målstregen omkring tre minutters forspring, men det var som ventet slet ikke nok til at holde de bedste bjergklatrere bag sig.

På de sidste kilometer var det den colombianske mester Esteban Chaves, der åbnede ballet. Men kræfterne rakte ikke hos den erfarne EF-rytter, der ikke kunne følge med, da forfølgerne nåede op.

Løbet fortsætter med endnu en bjergrig etape onsdag.