Cykling

Smuk gestus til slemt tilredt holdkammerat

Giulio Ciccone var hurtig til at dedikere sejren til sin landsmand og holdkammerat, Dario Cataldo.

Det var grimme billeder, vi blev præsenteret for, da Dario Cataldo mandag var involveret i et grimt styrt på 1. etape af løbet Volta a Catalunya.

Flere ryttere er udgået af Volta a Catalunya som følge af styrtet, der skete med godt fem kilometer til mål. Video: TV 2 Sport

Lige så grimt og voldsomt det var mandag, lige så smukt var det tirsdag, da Cataldos holdkammerat Giulio Ciccone vandt løbets 2. etape og efterfølgende sendte en hilsen.

- Det var en fantastisk dag i dag. I går mistede vi Dario Cataldo, og jeg sagde i morges, at jeg gerne ville vinde i dag for at dedikere sejren til ham.

- Dette er til ham og holdet. Jeg er virkelig glad, sagde Ciccone i vinderinterviewet efter etapen.

En stor sejr

Giulio Ciccone formåede at holde hovedet koldt, da tingene skulle sættes på plads.

Et angreb af Esteban Chaves fik ikke italieneren til at ryste på hånden – eller i benene for den sags skyld.

Italieneren snød de to storfavoritter, Roglic og Evenepoel, da han spurtede sig til sejren på 2. etape af Volta a Catalunya. Video: TV 2 Sport

- Chaves angreb, men oppe i hovedet tænkte jeg kun på at følge Evenepoel og Roglic. Jeg fulgte deres hjul, og så gjorde jeg mit bedste på de sidste 500 meter.

- Det er en af de største sejre i min karriere.

- De sidste to uger har jeg tabt mange gange. Roglic har vundet alt, men efter en lang stigning ankom vi i mere end to kilometers højde, hvor alt er anderledes. Jeg havde en god fornemmelse, og jeg gjorde mit bedste, siger Giulio Ciccone.

Se Volta a Catalunya på TV 2 PLAY.