Cykling

Evenepoel frustreret over rival: - En bizar situation

En særdeles angrebsivrig Remco Evenepoel vækker opsigt hos TV 2 SPORTs cykelekspert efter 6. etape af Catalonien Rundt.

- Come on, please.

Sådan faldt ordene fra Remco Evenepoel i retning af Primoz Roglic.

De to ryttere var kørt i udbrud med omkring 20 kilometer igen, og den belgiske rytter øjnede senere muligheden for at køre forspringet hjem.

Evenepoel ønskede at øge farten og endegyldigt sætte feltet. Men den galej var Roglic ikke med på. Quick Step-rytteren forsøgte ellers flere gange at overbevise Roglic - men uden held.

Du kan se episoderne i videoen over artiklen.

Hele seancen kommer også bag på TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Han vil køre væddeløb. ”Lad os nu bare køre om det” - ja, han tiggede ham nærmest om at køre med. Det er simpelthen en bizar situation.

Roglic lod sig ikke påvirke af Evenepoels aggressivitet, og de to kamphaner blev også hentet af feltet. Etapen blev afgjort ved en massespurt, hvor Kaden Groves trak længste strå.

- Jeg forstår godt Evenepoel

Selvom Evenepoels dristige mission ikke lykkes, møder han alligevel anerkendelse hos Rolf Sørensen.

- Jeg forstår godt, hvis Evenepoel tænker: ”Vi er de store - lad os køre til mål om det.”

- Det er jo ufornuftigt, men det kunne skabe en situation. Havde Marc Soler (UAE-rytter, red.) holdt med, og de kunne have kørt sammen, så åbner han (Evenepoel, red.) en dør på klem til en mulighed. Hvis han bare havde siddet på siden af feltet, havde muligheden ikke været der.

Evenepoel har alle dage haft et stort vindergen. Også for stort til tider.

- Nogle gange har Evenepoels temperament løbet af med ham, men det er også hans drivkraft. Men i denne situation holder jeg faktisk med ham. Det er klart, det er ulogisk, hvis Roglic skulle køre med ham, men det ville også løfte løbet til et helt nyt niveau.

- Vi kunne have kørt i mål sammen

Evenepoel er overbevist om, at Roglic og ham havde det, der skulle til for at køre forspringet i mål.

- Han er en meget stærk rytter. Hvis han ville samarbejde, skulle vi nok køre i mål sammen. For vi havde 30 sekunder, da vi kom ind i dalen, men jeg tror, hans hold (Jumbo-Visma, red) besluttede, at han ikke kunne køre med for at beskytte trøjen.

Evenepoel anerkender, hvorfor Roglic ikke kunne køre med.

- Det har jeg fuld forståelse for, men det er ærgerligt, for det ville have været rart, hvis vi kunne gå efter etapesejren, siger han til Wielerflits.

Roglic afviste efter etapen ikke, at de to ryttere igen krydser klinger på søndagens 7. etape af Catalonien Rundt.

- Det er altid interessant løb, og vi forventede, at der ville komme angreb. Men showet fortsætter i morgen. Jeg forventer, at der kommer fuld gas igen – også fra Remco.

7. etape kan ses på TV 2 SPORT fra klokken 11:50.