Private årsager forstyrrede Vingegaard – nu sætter han ord på

Tour-vinderen ønsker ikke at uddybe, hvad der konkret forstyrrede ham under Paris-Nice, men han slår fast, at det er et "overstået kapitel".

- Jonas var ikke det rette sted mentalt.

Sådan lød meldingen fra Jonas Vingegaards hold, Jumbo-Visma, en uges tid efter Paris-Nice i marts.

Danskeren blev slået af rivalen Tadej Pogacar i kampen om løbssejren, og holdets præstationschef, Mathieu Heijboer, forklarede, at Vingegaards optakt til etapeløbet blev forstyrret af "private årsager" i dagene op til Paris-Nice.

Vingegaard udtalte sig ikke selv om situationen, men nu – en måned senere – sætter han ord på situationen.

- Jeg vil ikke vil ud med, hvad det nu en gang var (der forstyrrede ham, red.). Men man skal ikke være bekymret for det nu, siger Jonas Vingegaard til TV 2 Sport og fortsætter:

- Det er et overstået kapitel, og det er ikke noget, vi skal tænke over længere. Vi kunne se i Baskerlandet Rundt, at jeg allerede var kommet videre fra det, og det er ikke noget, man skal bekymre sig om, siger han.

Giver løfte frem mod Touren

Den 26-årige cykelrytter kommer altså med gode nyheder om det mentale, og fysisk har han også set skarp ud i den seneste tid.

Vingegaard endte med at vinde Baskerlandet Rundt, der blev kørt i starten af april, og efterfølgende blev han hyldet af TV 2 Sports cykelekspert Rolf Sørensen for sin præstation.

Selv mener Vingegaard også, at han står et godt sted, og han giver de danske cykelfans et løfte før sommerens store etapeløb.

- Jeg lover, at jeg nok skal være på 100 procent til Tour de France, siger den danske stjerne.

Årets udgave af Tour de France begynder i spanske Bilbao med start den 1. juli. Det hele kan følges på TV 2's platforme.