Fuglsang-skade sender ham til Touren

Jakob Fuglsang forventer at gøre comeback i maj i Ungarn Rundt, mens Tour de France også er kommet på programmet.

Han er tilbage på cyklen og kan træne uden problemer.

Men 38-årige Jakob Fuglsang har mildt sagt ikke haft en ret god start på 2023-sæsonen. Israel – PremierTech-rytteren har nemlig kun kørt UAE Tour i februar, hvor han måtte udgå på 5. etape. Herefter fik han konstateret en inflammation i venstre testikel, og det betød, at han måtte tage en pause på sammenlagt fem uger.

- Jeg har kunnet træne i måske tre uger nu. Det har selvfølgelig været en lang vej tilbage, når jeg havde mere eller mindre fem uger af cyklen. Men det er sådan, det nu engang er, siger Jakob Fuglsang til TV 2 Sport.

Lægen sagde, at hvis ikke det var, fordi jeg var cykelrytter, ville jeg ikke mærke noget til det

Jakob Fuglsang

Nu har han øjnene rettet mod et comeback, men pausen har ændret lidt i sæsonplanerne.

- Planen er, at jeg skal køre Ungarn Rundt som det første. Og det bliver mere eller mindre bare for at komme i gang med at køre cykelløb igen. Jeg tror ikke, I skal regne med, at jeg laver nogen huller i jorden.

- Derefter venter højdetræningslejren inden Schweiz Rundt, inden jeg skal køre Touren, hvis det går, som det skal. Touren er kommet på planen, efter jeg i første omgang skulle have kørt Giro d’Italia og have skippet Touren i år, siger Fuglsang.

- Men nu er Touren på planen, og jeg går ud fra, at jeg kan nå at komme i hæderlig form, inden den starter. Ambitionen vil nok være etapesejre, og jeg tror ikke, at der er meget andet end at gå efter etapesejre, der giver mening.

Kunne ikke finde den rigtige position

Den ufrivillige pause har frustreret Jakob Fuglsang, da han hverken har kunnet gøre fra eller til.

- Det er selvfølgelig frustrerende, når jeg egentlig synes, at jeg var godt kørende i vinter og havde forberedt mig godt på sæsonen. Jeg skulle starte fra nul igen, men jeg kunne ikke gøre noget ved det – jeg kunne kun ærgre mig over det. Men så har jeg haft tid hjemme med familien, og det skal man også huske det positive ved.

Fuglsang forklarer, at han i første omgang startede med at sætte sig på cyklen igen efter godt og vel tre uger. I den periode måtte han slet ikke dyrke sport.

Herefter satte han sig på cyklen igen, men så kom inflammationen tilbage.

- Så var jeg på sygehuset for at blive tjekket af en specialist, og han sagde, at hvis ikke det var, fordi jeg var cykelrytter, ville jeg ikke mærke noget til det. Så det var too bad, at jeg var cykelrytter. Jeg har løbet og cyklet hver anden dag for at komme i gang lidt hurtigere, så jeg ikke skulle sidde på sadlen hver eneste dag, siger danskeren.

Nu er det helt væk

Der er ikke en forklaring på Fuglsangs skade, men han tænker selv, at det var hans position på cyklen, der ikke var helt optimal.

- Jeg kunne ikke finde den rigtige position på sadlen, og så har jeg siddet og rykket meget rundt. Det var nok udslagsgivende samtidig med, at min træningscykel var anderledes end min løbscykel. Derfor kom det, efter jeg startede med at køre løb.

- Jeg mærker ikke noget til det nu, og det er helt væk. Og jeg håber, at det bliver sådan, runder han af.

Ungarn Rundt køres i perioden fra 10. til 14. maj, mens Tour de France starter 1. juli.

Du kan se Tour de France på TV 2 og TV 2 Play.