Cykling

Føler sig klar til at konkurrere med Vingegaard og Pogacar

Remco Evenepoels store mål er at køre med om løbssejre mod Pogacar og Vingegaard. Og det kan han snart, mener han selv.

Der er bred enighed om, at Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard er de to store Grand Tour-stjerner på cykelscenen i øjeblikket.

Det er dem, der skal besejres i Tour de France, men meget har de seneste år tydet på, at der er langt ned til nummer tre, fire og fem i verdenstoppen.

Men Remco Evenepoel, verdensmester og forsvarende Vuelta a Espana-vinder, mener, at han snart er dér, hvor han kan følge med de to stjerner.

- De gutter (Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard, red.) er vanvittigt gode. Men som Vuelta- og VM-vinder kan jeg tage en masse selvtillid med mig. Jeg skal tro på mig selv og mine evner, og jeg er ved at være på et niveau, hvor jeg er i stand til at konkurrere med de to.

- Og det er der, jeg gerne vil nå hen. Det er min ambition, at jeg vil konkurrere med dem, og så vil jeg kunne vinde løb over dem. Det er en stor drøm og en stor ambition, at jeg tager det næste skridt og kører med om løbssejre med de to, siger Remco Evenepol til Eurosport.

Det bliver dog ikke i år, at Evenepol kommer til at tage kampen op mod Pogacar og Vingegaard i Frankrig.

Den belgiske stjerne jagter i stedet et stort resultat i Giro d'Italia, der starter den 6. maj.

Her er han udset til at kæmpe om den samlede sejr med Primoz Roglic, men selv udtrykker Evenepoel, at hans målsætning er at "vinde en eller flere etaper samt at gøre en god figur i klassementet".

Her kommer han til start i god form, efter han i søndags vandt monumentet Liege-Bastogne-Liege.