Tour de France

Eksperter uenige om Evenepoels Tour-deltagelse

Remco Evenepoels planer for sæsonen røg i vasken, da han måtte udgå af Giroen med en positiv coronatest.

Det er ikke kun belgierens coronatest, der var positiv, da han udgik af Giroen søndag aften.

Positiv er Rolf Sørensen nemlig også, når snakken falder på en potentiel Tour-deltagelse for verdensmesteren Remco Evenepoel.

- Det tror jeg helt sikkert, at han kommer til at køre. Jeg vil tro, at han stiller til start.

Ekspertkollegaen Emil Vinjebo er ikke helt så sikker.

- Det kan jeg ikke se for mig. Jeg har svært ved at se, at det er scenarie.

Sørensen glæder sig til ny dimension

Så fik vi fastlagt, at cykeleksperter ikke nødvendigvis er enige i alting.

Rolf Sørensen er overbevist om, at belgieren nu vil sadle om med det franske etapeløb til sommer som det store mål.

Og det perspektiv glæder ham.

- Det ser jeg frem til. Det er et nyt perspektiv på det hele. At se dem mod hinanden er fedest. Så kan man ikke gå og sige, at hvis han nu havde han været med, kunne han måske have blandet sig.

- Det får en ny dimension. Det er ikke kun én duel, for der er mange ryttere, men han er jo en vigtig mand. Det er fedt, lyder det fra Rolf Sørensen.

Udpluk af Evenepoels store triumfer

  • 2x Liege-Bastogne-Liege (2022, 2023) 
  • VM i landevejscykling (2022) 
  • Vuelta a Espana (2022) 
  • Clasica San Sebastian (2019, 2022) 

Så er man nødt til at stille spørgsmålet: Hvordan skal den forsvarende Tour-vinder, Jonas Vingegaard, forholde sig til, at verdensmesteren pludselig er en konkurrent?

- Man skal regne med, at man kan tabe et minut til sådan en mand på en enkeltstart. Han skal køres bagud i klassementet inden enkeltstarten.

Lyn-analyse

En Evenepoel, der ikke er på 100%, vil Vingegaard ikke have problemer med. En Evenepoel i topform er skræmmende – selv for Vingegaard. Med den her optakt tror jeg ikke, at jeg vil frygte ham mere end Pogacar og de andre. Når han stiller, som han gjorde i Giroen, så ville det være skørt ikke at frygte ham, lige meget hvem man er.

- De skal lægge et tidligt pres på etaper med stigninger.

Vinjebo forventer Vuelta-forsvar

Og vi bytter det franske etapeløb ud med det spanske.

Udover at være verdensmester er Evenepoel også forsvarende Vuelta-vinder, og her forventer Vinjebo at se Evenepoel i aktion igen.

Evenepoels program ifølge Vinjebo

  • Clasica San Sebastian (29. juli) 
  • VM i landevejscykling (5. august-13. august) 
  • Vuelta a Espana (26. august-17. september)

- Det ville overraske mig meget (at Evenepoel stiller op i Touren, red.). Han skal forsvare sin Vuelta-sejr. Det ville give god mening.

Men hvorfor ikke Touren?

- Vi ved ikke, hvor syg han er. Så er det ikke optimalt i forhold til at blive klar til Touren. Jeg har svært ved at se ham vælge Touren på halvt blus. Holdet passer på ham.

- Han kan blive klar til at køre Touren, men han kan ikke blive klar, som holdet og han selv vil have det. Han når ikke de 110% med den opbygning, han har nu.

- Det bliver for forhastet. Han kan godt blive ret god, så han kan prøve at køre klassement eller efter etapesejre, men min fornemmelse er, at han kun vil til Touren med forhåbningen om at vinde.

Skulle Evenepoel beslutte sig for at deltage i den 110. udgave af Tour de France, har han halvanden måned til at bygge sin form op, inden løbet skydes i gang 1. juli.