Giro d'Italia

Mads P. blæser til angreb: - Vil jagte på alle mulige måder

Mads Pedersen ser frem til den anden uge i Giro d’Italia, hvor pointtrøjen for alvor skal jagtes.

25 point.

Det er alt, hvad der adskiller Mads Pedersen og italienske Jonathan Milan i kampen om pointtrøjen i Giro d'Italia. På tærsklen til anden uge i det store italienske etapeløb er målet for Trek-danskerne at minimere forspringet og komme i front i den konkurrence.

Og så vil han hente flere etapesejre.

- Der kommer et par muligheder for at få etapesejre i næste uge også, og selvfølgelig håber vi på at få så mange point som muligt. Vi tager en dag ad gangen, og så ser vi, hvornår vi kan få flest mulige point, lød det fra Mads Pedersen på et pressemøde mandag, hvor der var hviledag.

- Jeg vil jagte point på alle mulige måder. Nogle dage bliver det at vinde i en spurt og andre dage i udbrud. Jeg har ikke udset mig en specifik dag endnu. Jeg vil bare vinde så meget som muligt.

Mads Pedersen har allerede vundet én etape, da han vandt 6. etape i en spurt.

Vi ser, hvordan mine ben har det, så jeg ikke får ristet hele holdet på én gang

Mads Pedersen

Vil ændre taktik

Han var også i nærheden af sejren på både 3. og 5. etape, hvor han blev henholdsvis nummer to og tre.

På 3. etape forsøgte Trek-Segafredo og Mads Pedersen at sætte de andre sprintere med hårdt tempo i det kuperede terræn, men det lykkedes ikke helt.

Derfor er det ikke sikkert, at det lige bliver planen igen.

- Vi prøvede at droppe sprinterne, da Michael (Matthews, red.) slog mig i finalen, så det er ikke ret let. Vi ser, hvordan mine ben har det, så jeg ikke får ristet hele holdet på én gang. Så vi skal passe på og gøre det på den rigtige måde, siger Mads Pedersen.

Mads Pedersen får igen chancen på tirsdagens 10. etape, som forventes at skulle afgøres i en spurt.

Danskeren afslørede også på presseseancen, at han efter planen skal køre Tour de France, men at han ikke jagter pointtrøjen dér.

Han vil i stedet gå efter etapesejre og fokusere på at blive klar til det efterfølgende VM.