Giro d'Italia

Cort vinder etape i Giroen

Udbruddet holdt hjem på 10. etape af Giro d'Italia, som Magnus Cort endte med at vinde.

Magnus Cort har vundet 10. etape af Giro d'Italia.

Danskeren kørte op til et udbrud, der var sluppet afsted fra etapens start, og siden sad han med blandt de forreste helt indtil de sidste meter.

Her kørte han fra sine to konkurrenter Derek Gee og Alessandro De Marchi og snuppede etapesejren i overlegen stil.

Top 3 på 10. etape

Top 3 på 10. etape
RankLandRytterHoldTids
1DENMagnus CortEF Education - EasyPost4:51:15
2CANDerek GeeIsrael - Premier Tech+0
3ITAAlessandro De MarchiTeam Jayco - AlUla+2
Se hele etaperesultatet

Et minut efter udbruddet kom feltet, og her vandt Mads Pedersen spurten, så han blev nummer fire på etapen.

Det er Magnus Corts 9. etapesejr i Grand Tour-sammenhæng. Han har nu vundet mindst én etape i både Giroen, Vueltaen og Tour de France, og han skriver sig dermed ind i historiebøgerne i dansk cykelsport.

Han er nemlig den blot tredje dansker efter Mads Pedersen og Jesper Skibby til at sikre det fornemme hattrick.

Magnus Cort kom første gang på tavlen i grand tour-sammenhæng, da han vandt to etaper i Vuelta a Espana i 2016. I Tour de France vandt han første gang i 2018, og nu kan han altså også kalde sig Giro-etapevinder.

Sådan forløb etapen

Af Ritzau

Alessandro De Marchi og Derek Gee åbnede festen på tirsdagens etape og kom afsted i et udbrud.

Ret hurtigt besluttede Magnus Cort sig for, at også han ville på togt, så han tog Davide Bais (Eolo-Kometa) under armen og kørte op til De Marchi og Gee.

Dagen igennem væltede regnen ned, og temperaturen var heller ikke med rytterne. Derfor kørte alle mand med regnjakker og handsker, og i Magnus Corts tilfælde blev handskerne skiftet ud flere gange i løbet af dagen.

Det betød, at rytterne kørte i pendulfart mellem kortegen og den gruppe, de sad i, og derfor var der også flere styrt foranlediget af det kaos, der opstod.

Særligt da rytterne kørte nedad efter den kuperede etapes sidste rigtige stigning var der flere uheldige episoder. Alberto Bettiol (EF) måtte en tur i asfalten, fordi en mekaniker fra et andet hold gik lige ud foran ham.

Helt i front var udbrudskvartetten reduceret til en trio. Med 70 kilometer til mål havde Cort, De Marchi og Gee et forspring på mellem to og tre minutter ned til et meget decimeret felt, hvor sprinterholdene havde sat jagten ind.

Afstanden til trioen i front kom ned på cirka 45 sekunder, men til sidst måtte Mads Pedersen og de tilbageværende sprintere i feltet se i øjnene, at de ikke skulle køre om sejren.

På de sidste kilometer kunne trioen i front derfor begynde at se hinanden an, og da det skulle afgøres, var Magnus Cort overlegen.

Geraint Thomas fører løbet samlet med Primoz Roglic og Tao Geoghegan Hart henholdsvis to og fem sekunder efter sig.