Giro d'Italia

Mads P. byder Cort velkommen i Skibby-klub

Mads Pedersen byder Magnus Cort velkommen i en klub, som Cort har tænkt på i fem år.

Først Jesper Skibby. Så Mads Pedersen. Og nu altså Magnus Cort.

Klubben med danske ryttere, der har vundet etaper i alle tre Grand Tours, er vokset til tre, efter at Cort vandt 10. etape i Giro d’Italia tirsdag.

EF-danskeren vandt efter et stort udbrudsforsøg, mens Mads Pedersen vandt feltets spurt, da de kom i mål 30 sekunder efter. Mads Pedersen ærgrer sig over, at han ikke vandt, men kan dog også glæde sig på sin landsmands vegne.

- Sikke en forfærdelig dag, det var. Når jeg ikke selv kunne vinde, er jeg glad for, at Magnus kunne. Velkommen til 'Jesper Skibby-klubben', skriver Mads Pedersen på Instagram.

Jesper Skibby har i en story på Instagram også sendt et par ord til Cort.

- Forhelvede Magnus, hvor er det stort. Nu bliver julefrokosten fandme fed. Nu er vi tre! Det kan kun blive en succes. Det er så flot kørt. Jeg er stolt af jer drenge. Eminent.

Efter etapen forklarede Mads Pedersen til Discovery, at hele etapen blev lidt af et kaos, da føringsarbejdet i feltet hele tiden skiftede fra hold til hold, mens vejret var mildt sagt elendigt hele dagen.

- Det var lidt af et kaos, men jeg er glad for, at Magnus vandt. Det er fedt. Det gør dagen lidt bedre, siger han til Discovery ifølge Feltet.dk.

Jeg har egentlig gået og drømt om det siden 2018

Magnus Cort

Har drømt om sejren i fem år

Magnus Cort fortæller efter etapen til TV 2 Sport, at det var en ufattelig hård dag. Han havde forudset sig den på forhånd, og han gjorde alt for at ramme udbruddet.

Derfor er sejren også en lettelse, da han har jagtet den siden 2018.

- For mig er det ikke så vigtig, at Mads har vundet før eller efter mig. Men jeg er rigtig glad for sejren, og den betyder lidt ekstra, at det nu er i alle tre Grand Tours. Jeg har egentlig gået og drømt om det siden 2018, hvor jeg vandt i Touren og inden havde vundet i Vueltaen, siger Cort til TV 2 Sport.

- Så det har været nogle år undervejs. Sidste år havde jeg chancen, da jeg kørte Giroen for første gang, men det lykkedes ikke. Men det gjorde det nu, og det er en fantastisk følelse. Det er noget, jeg virkelig har haft som et mål, da vi satte os ned og lagde planen i november. Men én ting er planen, noget andet er at lykkes med det. Den følelse er rigtig fed, og jeg er virkelig glad for det.

Onsdag venter der igen en hård etape i Giro d’Italia, hvor rytterne skal ud på 220 kilometer, hvor der resterer tre svære stigninger undervejs.