Giro d'Italia

Storhold trækker fire ryttere ud af Giroen

Soudal Quick-Step har nu bare tre ryttere tilbage i Giro d'Italia.

Først måtte Soudal Quick-Step se stjernen Remco Evenepoel forlade Giro d'Italia med en positiv covid-19-prøve, og onsdag må holdet så vinke farvel til flere af sine ryttere.

Faktisk hele fire på en og samme tid.

Jan Hirt, Josef Cerny, Louis Vervaeke og Mattia Cattaneo er alle testet positive for covid-19 og derfor ikke i stand til at fortsætte i etapeløbet.

Det oplyser Soudal Quick-Step på sin hjemmeside onsdag forud for 11. etape fra Camaiore til Tortona.

- Efter Evenepoels positive test søndag aften var der yderligere to ryttere, der havde det skidt mandag morgen, men de testede negative i antigentests. Derfor blev de syv tilbageværende ryttere PCR-testet med det resultat, at de fire drenge var positive.

- Vi vil fortsætte med at overvåge og implementere vores testprotokol på de tre ryttere (Davide Ballerini, Peter Serry og Ilan van Wilder) og stabsmedlemmer, som er tilbage i løbet, siger Soudal Quick-Steps holdlæge, Toon Cruyt.

Det er ikke et krav, at man trækker sig fra et cykelløb, hvis man er testet positiv for covid-19. Det er dermed op til holdene selv at vurdere, om smittede ryttere skal køre videre.

Indtil videre har flere end ti ryttere forladt Giro d'Italia.

Som følge af den stigende smitte indførte Giro d'Italia mandag et krav om at bære mundbind, når rytterne i start- og målområderne er i kontakt med blandt andre mediefolk og officials.