Tour de France

Brian Holm tror på historisk Cavendish-sejr

Mark Cavendishs ven og tidligere sportsdirektør Brian Holm spår sprinteren gode muligheder for at overgå Eddy Merckx' 34 etapesejre i Tour de France.

Mark Cavendish har én chance tilbage for at overgå Eddy Merckx og blive den mest vindende cykelrytter målt på etapesejre i Tour de France nogensinde.

Mandag annoncerede den 38-årige sprinter, at han indstiller karrieren efter sæsonen, og Cavendishs tidligere sportsdirektør, ven og Best Man til sit bryllup, Brian Holm, tror på, at Cavendish kan køre sig til sin 35. Tour de France-etapesejr under sommerens Tour.

Er der flere Tour de France-etapesejre i Mark Cavendish?

- Det er jeg ret sikker på. Nu tør jeg ikke lægge hånden på kogepladen og sige, at han vinder en etape. Der var heller ingen, der regnede med, at han skulle køre med om etapesejre i Giro d’Italia, fortæller Brian Holm til TV 2 Sport.

Cavendish kører lige nu Giro d’Italia, hvor han flere gange har kørt med om etapesejre. Indtil videre er hans bedste placering en tredjeplads.

- Historien har lært os, at noget af det dummeste man kan gøre er at afskrive Mark Cavendish. Han har det med at poppe op som trold af en æske.

Opsat på at slå rekord

Cavendish kørte senest Tour de France i 2021, hvor han tog fire etapesejre og den grønne trøje for Deceunick Quick Step.

På sprinternes kongeetape i Paris blev englænderen treer og glippede dermed den forløsende etapesejr nummer 35 i verdens største cykelløb. Var Cavendish rullet først over stregen på Champs-Élysées, tror Brian Holm, at beslutningen om et karrierestop var truffet tidligere.

- Jeg synes, det er et fornuftigt tidspunkt, han vælger at stoppe karrieren. Det har ikke den store betydning, om han allerede havde stoppet karrieren for to år siden eller først om et år, men havde han nu for pokker bare vundet den sidste etape af Touren i 2021, tror jeg, han var stoppet efter det, siger Brian Holm.

- Han kunne rigtigt godt tænke sig at slå Eddy Merckx’ rekord og skrive sig ind i historiebøgerne.

Udebliver en sidste Tour-etapesejr på Cavendishs sejrsliste, vil han stadig gå over i historiebøgerne som en af historiens hurtigste.

- Det er noget helt specielt at vinde 34 etaper i Tour de France, og han har allerede skrevet sig ind i historiebøgerne som en af de bedste sprintere nogensinde. For mange ryttere er det jo et karrieremål bare at blive udtaget til Touren, siger Brian Holm.