Evenepoel kalder Giro-beskyldninger for falske

Remco Evenepoel valgte at trække sig fra Giro d'Italia efter en positiv coronatest.

Remco Evenepoel udgik af Giro d’Italia med covid-19, fordi han "ville dække over sin mentale svaghed, og at han ikke længere var konkurrenterne fysisk overlegne i løbet."

Sådan var ordlyden i en artikel fra det italienske medie Gazzetta dello Sport, efter Evenepoel, der bar førertrøjen og havde vundet to etapesejre, trak sig fra løbet efter niende etape.

Efter at have brugt den sidste uges tid på at sunde sig over skuffelsen går den belgiske verdensmester nu i rette med beskyldningerne om, at han skulle have brugt corona som undskyldning for at udgå.

- Sportslige op- og nedture er en del af jobbet. Til gengæld har jeg svært ved at acceptere de falske og negative kommentarer, jeg har modtaget, efter jeg måtte udgå, skriver Evenepoel i et opslag på Instagram og fortsætter:

- Jeg er ikke en type person, der gemmer mig eller er bange for at tabe. De sidste dage har været hårde på grund af de kommentarer. Men jeg vil tage de øjeblikke med mig ud på cyklen under forberedelsen til mine næste sæsonmål.

- Jeg vil gerne huske folk på, at jeg ikke er en robot, men et normalt menneske, ægtemand, søn og holdkammerat med følelser, skriver Evenepoel.

Største tilbageslag i karrieren

Før den positive coronatest havde Soudal - Quick Step-rytteren vundet begge enkeltstarter, som blandt andet havde sikret ham et solidt forspring på 45 sekunder til den nærmeste konkurrent, Geraint Thomas.

Og det gjorde det ekstra svært for Evenepoel at sige farvel til Giroen, som han stillede til start i for anden gang.

- Det er et af de største tilbageslag i min korte karriere. At forlade løbet med covid-19 var en brutal slutning på, hvad der kunne have været en smuk historie, skriver han.

Den 23-årige belgier skriver videre, at han har fået grønt lys til at genoptage sin træning.

Hele Quick-Step-holdet har været hårdt plaget af sygdom under det store italienske etapeløb, og de har kun to ryttere tilbage i løbet.