Blev snydt for stort kup: - Det er en lortefølelse

Christophe Laporte endte med at triumfere på 1. etape af Critérium du Dauphiné.

Han var på vej til at snyde alt og alle, men godt fem meter fra mål blev Rune Herregodts hentet af et decimeret felt på 1. etape af Critérium du Dauphiné. Hovedet sank ned, og skuffelsen var til at få øje på, da han trillede over stregen som nummer tre.

Efter løbet har Intermarché-Circus-Wanty-rytteren reageret på øjeblikket, hvor han blev overhalet.

- Jeg tænkte "lort". Jeg troede, at jeg havde den. Målstregen var så tæt på, så jeg tænkte, at de ikke ville overhale mig, og så kom der en gul skygge (Christophe Laporte, red).

- Det er en misset chance, og man får ikke mange af den slags chancer, så det er en lortefølelse, siger den 24-årige belgier til TV 2 Sport.

Rune Herregodts var en del af søndagens udbrud, hvor han kom afsted blandt de første ryttere, der senere fik selskab.

I de sidste kilometer troede vi mere og mere pĂĄ det

Bart Wellens, sportsdirektør

Langsomt dryssede kumpanerne ned til feltet, der løbende jagtede de forreste, hvor Herregodts endte med at sidde alene til sidst. Mod slut lignede det, at han ville holde hjem, men det skete ikke.

Jonas Vingegaards holdkammerat Christophe Laporte endte med at vinde foran Matteo Trentin fra UAE og netop Herregodts.

Prøver at finde det positive

Rune Herregodts, der trods skuffelsen kørte sig i den hvide ungdomstrøje, prøver også at fremhæve det positive efter etapen.

- Jeg kan ikke sige, at jeg gjorde noget forkert. Jeg gav alt og kørte hurtigt nedad, lavede ingen fejl, så man kan ikke være for skuffet. Det er cykling. Det er livet.

Tilbage ved holdets bus stod sportsdirektør Bart Wellens klar med en krammer. Også han fremhævede det gode.

- Normalt tror man aldrig på sejren for udbruddet, men i de sidste kilometer troede vi mere og mere på det. Vi var skuffede til en start, men vi er også positive over hans form, og nu er hans næste mulighed enkeltstarten.

Enkeltstarten bliver kørt onsdag og er 31,1 kilometer lang.

Du kan se hele Critérium du Dauphiné på TV 2 Sport X og TV 2 Play.