Vil udfordre Vingegaard: - Jeg har gjort det før

Ben O'Connor blev nummer tre ved Critérium du Dauphiné sidste år efter Primoz Roglic og Jonas Vingegaard.

Du kan se Critérium du Dauphiné på TV 2 Sport X og TV 2 Play.

Jonas Vingegaard er favoritten ved årets Critérium du Dauphiné, der blev sat i gang søndag eftermiddag.

Men flere store navne er klar til at udfordre Tour de France-mesteren. Én af bejlerne er Ben O'Connor, der sidste år sluttede løbet som nummer tre – lige bag Vingegaard på andenpladsen.

- Jeg håber, at jeg kan gøre det denne gang (udfordre Vingegaard, red.), og jeg har gjort det før, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skal kunne gøre det. Jeg har gjort alt, hvad jeg kan, for at være på mit bedste, siger australieren til TV 2 Sport.

Ben O'Connors primære tidstab ved Dauphiné sidste år kom på enkeltstarten og en kuperet etape, mens han på de to afsluttende bjergetaper sammenlagt kun tabte med 17 sekunder til Vingegaard.

- Sidste år var fantastisk. Det var nok min enkeltstart, der svigtede mig mest, mens klatringen var den halve procent, hvor jeg haltede efter. Jeg kan kun være glad med sidste år og se, om jeg kan gøre det igen, siger O'Connor.

Store navne vil køre med om sejren

27-årige Ben O'Connor er ikke den eneste, der før har udfordret danskeren, og som agter at gøre det igen ved Critérium du Dauphiné.

Også David Gaudu er til start i løbet. Den 26-årige franskmand slog Vingegaard i marts, da Paris-Nice blev kørt, mens danskeren havnede over Gaudu ved Baskerlandet Rundt senere i foråret.

Blandt andre store navne ved Critérium du Dauphiné kan ryttere som Adam Yates, Enric Mas, Mikel Landa, Egan Bernal, Jai Hindley, Richard Carapaz og Daniel Martínez nævnes.

Critérium du Dauphiné anses af mange klassementsrytterne som den optimale optakt til Tour de France. Løbet køres fra 4. til 11. juni og kan ses på TV 2 Sport X og TV 2 Play.