Alaphilippe tager forløsende sejr

Den tidligere verdensmester Julian Alaphilippe var overlegen i spurten, da 2. etape af Critérium du Dauphiné skulle afgøres.

Julian Alaphilippe er tilbage, hvor han hører til.

Franskmanden, der længe har kæmpet for at komme sig over et alvorligt styrt, var hurtigste mand, da 2. etape af Critérium du Dauphiné mandag skulle afgøres.

Top 3 pĂĄ 2. etape

Top 3 pĂĄ 2. etape
RankLandRytterHoldTids
1FRAJulian AlaphilippeSoudal - Quick-Step3:54:53
2ECURichard CarapazEF Education - EasyPost+0
3ERINatnael TesfatsionTrek - Segafredo+0
Se hele etaperesultatet

Jumbo-Visma-danskeren Jonas Vingegaard spillede for anden dag i træk en hovedrolle, da han kørte holdkammeraten Christophe Laporte frem til spurten.

Men da det hele skulle afgøres var franskmanden, der vandt søndagens 1. etape, ikke hurtig nok, og han måtte stille sig tilfreds med en fjerdeplads.

Fjerdepladsen betyder dog, at Laporte beholder løbets gule førertrøje, hvor Julian Alaphilippe nu er på andenpladsen.

Vingegaard mistede vigtig hjælper

Tidligt på etapen var en række ryttere i asfalten, og massestyrtet førte til, at tre ryttere udgik af etapeløbet. Blandt dem var Vingegaard-hjælperen Steven Kruijswijk.

Danskeren Jonas Gregaard fra Uno-X var en del af et udbrud på etapen, men han spillede ingen rolle i afgørelsen af løbet.

Ti kilometer før mål blev etapens sidste reelle udbrud indhentet. På de afsluttende kilometer forsøgte flere at stikke af, men der var fuld samling, da løbet skulle afgøres.

Og her var det altså Julian Alaphilippe, der var hurtigste mand. Den tidligere verdensmester styrtede slemt under sidste års Liége-Bastogne-Liége, og lige siden har han kæmpet hårdt for at vende tilbage til verdenstoppen.

Critérium du Dauphiné er et af de vigtigste forberedelsesløb inden Tour de France. Jonas Vingegaard er favorit til den samlede sejr i løbet, der strækker sig over otte etaper og slutter på søndag.

Løbets sidste fire etaper er de hårdeste, og det er her, Vingegaard forventes at gøre sig gældende.