Bjergtrøjen i intense kramper: - Min værste dag på en cykel

To Arkéa-Samsic-soignører ventede på Donavan Grondin. Rytteren var stadig ikke kommet i mål ét minut før tidsgrænsen.

Det startede så godt for franske Donavan Grondin på 2. etape af Critérium du Dauphiné.

Team Arkéa-Samsic-rytteren havde vundet dagens første to stigninger og dermed konsolideret sin føring i bjergklassementet – så gik det hastigt ned ad bakke.

Efter en defekt kæmpede Grondin sig tilbage til udbruddet, men herfra blev han sat, inden alvorlige kramper ramte den 22-årige franskmand med 50,7 kilometer til mål.

Smerterne var så store, at Grondin måtte sætte sig i græsset, inden han kunne fortsætte efter nogle minutter. Her begyndte kampen for overlevelse i løbet.

"Det er første gang, det sker for mig"

Da Julian Alaphilippe havde krydset målstregen som den første på mandagens etape, startede tiden, som Donavan Grondin kæmpede mod. Og Grondin tabte løbende sekunder til feltet.

Mens både etapevinder Alaphilippe og Christophe Laporte i den gule trøje havde været en tur på podiet, og de resterende ryttere var trillet mod busserne, rundede stopuret 22 minutter efter vindertiden. Hvor blev Grondin af?

Der var spænding til det sidste minut, da Donavan Grondin kæmpede for overlevelse i Critérium du Dauphiné. Video: TV 2 Sport

To Arkeá-Samsic-soignører stod og ventede, da råbene begyndte at lyde længere nede ad opløbet.

47, 46, 45, 44, 43, 42 ... stop. Grondin nåede det med mindre end ét minut til tidsgrænsen, og således fik han lov til igen at iføre sig løbets blå prikker. Han kom ind 22 minutter og 48 sekunder efter vindertiden.

- Det var min værste dag på en cykel. Jeg begyndte at krampe, og jeg kunne ikke længere træde i pedalerne eller bøje mit ben. Det er første gang, det sker for mig, siger Grondin i et interview efter at have været på podiet i prikkerne.

- I finalen kiggede jeg på min cykelcomputer, og jeg kom inden for tidsgrænsen med 45 sekunder. Jeg bed tænderne sammen, og missionen er fuldført; en ny dag i bjergtrøjen. Det er, hvad jeg ønskede, og jeg gjorde det, selvom det var smertefuldt.

Critérium du Dauphiné er Donavan Grondins blot andet World Tour-løb i karrieren. Tidligere på året deltog han ved Tirreno-Adriatico.

Du kan se Critérium du Dauphiné på TV 2 Sport X og TV 2 Play.