Da Alaphilippe rejste sig, gav det hele mening

Julian Alaphilippe sejrede på 2. etape af Critérium du Dauphiné, der startede i Brassac-les-Mines.

De hvide t-shirts med skriften "Auvergne-Rhône-Alpes" fyldte på pladsen, hvor rytterne skulle skrive sig ind til 2. etape af Critérium du Dauphiné. Små telte solgte merchandise, og det meste handlede om at hylde den franske region.

Langsomt begyndte de 21 hold at ankomme drypvist, og fokus blev for mange rettet mod særligt én rytter, der er født i området, og som har en stor plads i hjertet på de franske cykelfans. Navnet? Julian Alaphilippe.

Ja, der var hurtigt et imponerende fremmøde ved afskærmningen, da Soudal Quick-Step-bussen ankom blandt de sidste mandag formiddag.

Efter længere tids venten kom Julian Alaphilippe så ud fra trappens forhæng, og her blev cykelstjernen mødt af klapsalver, hujen og autografhungrende ildsjæle.

Og selvom corona trods alt fylder under etapeløbet, tog han sig tid til at skrive et par stykker, inden hjulene trillede mod scenen.

Her gik turen forbi Team Jumbo-Visma-bussen, der stod parkeret lige ved siden af, og hvor antallet af mennesker snildt kunne tælles på én hånd. Dén popularitetskonkurrence havde det hollandske storhold tabt på forhånd.

Men hvad er det, der gør Alaphilippe så populær?

- Han er fra området omkring startbyen på 2. etape, så folk her kender ham virkelig godt. Og han er populær overalt i Frankrig, fordi han nok er den mest succesfulde franske rytter over de seneste ti år. Dobbelt verdensmester, fortæller Jacques Klopp, der er journalist hos det franske nyhedsbureau AFP.

- Han er virkelig flink. Han har en skinnende personlighed, og han stopper altid ved børn og giver autografer. Han er bare en normal fyr med et stort smil.

Dagens største bifald

På scenen ved indskrivningen blev det blot bekræftet, hvem dagens mand var. Julian Alaphilippe modtog det største bifald, og som den eneste fik han stukket en mikrofon i hånden, så alle de fremmødte kunne få glæde af heltens ord.

For han må nærmest føle sig som en helt, ham Julian Alaphilippe. Langs rækværket til målstregen stoppede samtalerne rundt omkring, når han cyklede forbi, så der kunne blive klappet og råbt ad den tidligere verdensmester.

Der var sådan et håb om, at han måske kunne gøre det nærmest utænkelige og rejse sig på hjemmebane med en sejr. Og hvad skete så?

Julian Alaphilippe viste sig ikke frem før til allersidst på etapen, men det var nok, for den listige mand havde positioneret sig godt, og herfra satte han konkurrenterne til vægs med en suveræn spurt.

Så brød jublen ud på tilskuerrækkerne, og Alaphilippe viste glæden ved kraftfuldt at løfte armene.

De sidste måneder har været lange

Julian Alaphilippe

Da han igen betrådte jorden, ville alle linserne have en bid af det glorværdige cykelnavn, der havde rejst sig på hjemmebane.

Sejren efter en svær periode

Julian Alaphilippe tog mandag sin tredje Critérium du Dauphiné-etapesejr nogensinde efter nogle svære år.

Alaphilippe røg i jorden ved Liége-Bastogne-Liége sidste år, og diagnosen lød på et brækket skulderblad, brækkede ribben og en kollapset lunge.

FĂĄ mĂĄneder senere leverede han en etapesejr i Vallonien Rundt, men tiden efter var Alaphilippe en skygge af sig selv.

I februar viste han så glimt af sin klasse, da han sejrede ved Faun-Ardèche Classic, og nu har den 30-årige franskmand nuppet et stik ved Critérium du Dauphiné.

- De sidste måneder har været lange, men jeg har været i stand til at være tålmodighed og arbejde hårdt. Så skal du vinde. Det er sket, og det føles godt, lød det i vinderinterviewet.

Og på podiet stod Alaphilippe med armene i vejret, mens store klapsalver lød fra publikum – akkurat som da han blev præsenteret med holdet inden start. Men denne gang kunne majestæten lade sig hylde alene.

Således sluttede ringen på en dag, der tilhørte Julian Alaphilippe.

Du kan se Critérium du Dauphiné på TV 2 Sport X og TV 2 Play.