Nu har dobbelt verdensmester chancen, siger Rolf Sørensen

At dømme ud fra etapeprofilen ligger 2. etape af Critérium du Dauphiné godt til Julian Alaphilippe, mener TV 2 Sports cykelekspert Rolf Sørensen.

3000 højdemeter og en stigende afslutning.

2. etape af Critérium du Dauphiné ligner på papiret en lækkerbisken for en Julian Alaphilippe i topform.

Spørgsmålet er bare om franskmanden, der har været et stykke fra sit topniveau siden sit voldsomme styrtr under sidste års Liège-Bastogne-Liège, kan tage en etapesejr i det stjernespækkede løb.

TV 2 Sports cykelekspert Rolf Sørensen mener, at den dobbelte verdensmester har gode chancer for at køre med om etapesejren, mens det også vil give Alaphilippe et moralsk boost efter halvandet år uden de store sejre.

- Det er en afslutning, der ligger godt til Alaphilippe, for det går lidt opad på målstregen. Og så skal han jo også prøve Alaphilippe. Han skal have noget selvtillid, lyder det fra eksperten.

Ansvaret ligger hos Jumbo-Visma

Er der et hold, der kan spolere en succesoplevelse for Alaphilippe, er det Jonas Vingegaards hold, Jumbo-Visma

Det hollandske storhold tog sejren på 1. etape med Christophe Laporte, som derfor iklæder sig førertrøjen på 2. etape.

På 1. etape var Intermarché-Circus-Wanty-rytteren Rune Herregodts tæt på at tage en sejr fra udbruddet. Ifølge Rolf Sørensen er det Jumbo-Visma, der kommer til at afgøre, om vi får en udbrudssejr eller ej.

- Det kommer an på, hvad Jumbo-Visma vil med etapen, altså hvor mange kræfter skal de bruge på at hente et muligt udbrud, hvor hårdt er det, hvor svært det er. Vil de føre en hel dag for, at Christophe Laporte skal vinde igen, eller lader de et udbrud køre, som ikke er farligt i klassementet og får nogle allierede til føringsarbejdet undervejs, fortæller eksperten.

Den analyse er ekspertkollegaen Christian Moberg enig i.

- Spørgsmålet er, om der overhovedet er nogle hold udover Jumbo-Visma, der vil bruge kræfter på at føre. Er der ikke det, er det helt op til Jumbo-Visma at sørge for, at udbruddet bliver hentet, hvis det er deres målsætning, siger eksperten.

Etapeinfo (Brassac-les-Mines > La Chaise-Dieu)

Dato
5. jun 2023
Længde
167 km
Start
Kl. 12.40
MĂĄl
Ca. kl. 16.32

Du kan følge 2. etape af det franske løb på TV 2 Sport X og Play mandag klokken 14:40.