Sportsdirektør anede intet om Vingegaards beslutning

Både Jumbo-Visma-lejren og Jonas Vingegaard afviser, at beslutningen indebar en større risiko.

Jonas Vingegaard optrådte i en uvant rolle på 1. etape af Critérium du Dauphiné.

Da målstregen nærmede sig, kørte Vingegaard et leadout for holdkammeraten Christophe Laporte, der endte med at tage sejren.

Det var ikke planen, at Jonas skulle køre leadout

Grischa Niermann, sportsdirektør på Jumbo-Visma

Beslutningen om at hjælpe traf den danske Tour de France-vinder selv.

- Det var noget, jeg egentlig besluttede, da Nathan Van Hooydonck slog væk. Så var der ikke andre til at køre det ind, og så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne køre det ind (udbruddet, red.), fortæller Vingegaard til TV 2 Sport inden starten på 2. etape.

- Jeg vil også gerne betale lidt tilbage, når jeg en gang imellem har en lillebitte chance for at gøre det. Og der går intet af mig for at føre i 500 meter for at hente den sidste mand. Det er ikke noget, der gør, at jeg bliver dårligere i den sidste weekend, forsikrer han.

I en bil bagved begivenhederne sad Team Jumbo-Vismas sportsdirektør Grischa Niermann, og han bekræfter, at planen opstod pludseligt.

- Det var ikke min beslutning, at han (Vingegaard, red.) skulle lukke hullet. Til sidst havde jeg heller ikke tv i bilen – det virkede ikke – så jeg vidste ikke, hvor tæt situationen var.

- Gutterne besluttede det selv. Planen var ikke, at Jonas skulle køre leadout, men det viser også, hvor god en holdkammerat han er. Han ved, at han får dét tilbage fra Christophe over de næste dage, uger, måneder, siger sportsdirektøren til TV 2 Sport.

Se afslutningen på 1. etape øverst i artiklen.

Jumbo-Visma afviser risiko

Selvom Vingegaard tonsede nedad på de våde veje – omringet af sultne etapejægere – mener han ikke, at det var mere risikofyldt end normalt.

- Det er næsten mere sikkert end at sidde i 20. position, så på den måde synes jeg ikke, at der var den store risiko, og så holdt jeg mig selv ude af problemer indtil 500 meter fra mål.

Samme opfattelse har Grischa Niermann.

- Jeg tænker ikke, der var nogen større risiko for ham ved at være så langt fremme. Det var nok mindre risikofyldt at være så langt fremme end længere tilbage.

- Selvfølgelig er cykelløb risikofyldt. Vi så et slemt styrt med Ethan Hayter (INEOS, red.), og det er en del af spillet. Vi håber, at vi forbliver oprejst, men vi har også brug for løbet som forberedelse til juli (Tour de France, red.).

Uheldigvis for Jonas Vingegaard, Grischa Niermann og resten af Jumbo-Visma-mandskabet styrtede holdets hollandske bjergrytter Steven Kruijswijk tidligt pĂĄ 2. etape og mĂĄtte udgĂĄ. Omfanget af uheldet kendes endnu ikke.

Du kan se Critérium du Dauphiné på TV 2 Sport X og TV 2 Play.