Stjerne deklasseret – sender stikpille

Team Jumbo-Visma tog sin anden etapesejr ved dette års Critérium du Dauphiné, da Christophe Laporte sejrede tirsdag.

Det var tæt mellem de forreste, da 3. etape af Critérium du Dauphiné skulle afgøres tirsdag. Men i den hektiske spurt blev reglerne brudt, mener løbets ledelse.

Således er topsprinterne Sam Bennett og Dylan Groenewegen, der i første omgang blev nummer to og tre på etapen, deklasseret. De to står nu registreret som henholdsvis nummer 33 og 34 på etapen.

Det har efterfølgende fået Groenewegen til at reagere på Twitter.

- Undskyld, UCI, for at bruge mine bremser, skriver Team Jayco AlUla-rytteren, der ogsĂĄ sender en klovne-emoji afsted.

BORA-Hansgrohes Sam Bennett åbnede fra spids på opstrækningen, og Groenewegen sad et par placeringer bagved. Som spurten skred frem, kom de to forhåndsfavoritter tættere på hinanden.

Bennett skiftede retning på de sidste 200 meter og lukkede sin konkurrent inde. For at kompensere prøvede Groenewegen at finde et smuthul, men det var lige ved at forårsage et styrt, som Bahrain Victorious-rytteren Matevz Govekar fikst afværgede.

Forrest kunne Team Jumbo-Vismas Christophe Laporte køre først over stregen og hente sin anden etapesejr i årets udgave af Critérium du Dauphiné.

"Jeg synes, det er en hĂĄrd dom"

TV 2 Sports cykelekspert Christian Moberg pointerer, at en rytter skal holde sin bane på de sidste 200 meter af en sprint – som reglerne foreskriver det.

I dén henseende kan han godt forstå, at både Sam Bennett og Dylan Groenewegen har fået en straf efter etapen. Alligevel synes eksperten, at dommen over for sidstnævnte er hård.

- Hvis Groenewegens deklassering er efter, at Bennett har lukket ham, sĂĄ kan jeg egentlig godt se det. Men jeg synes stadig, at det er en hĂĄrd dom.

Det synes Groenewegens holdkammerat Luka Mezgec tilsyneladende ogsĂĄ.

- Sikke en joke, UCI, skriver han pĂĄ Twitter.

Tirsdagens etape var formentlig den sidste chance for sprinterne i denne udgave af Critérium du Dauphiné. Onsdag venter en enkeltstart, inden rytterne sætter kurs mod bjergene.