Vingegaard begræder nyhed om vigtig Tour-hjælper

Steven Kruijswijk udgik på 15. etape af Tour de France sidste år. Nu misser han hele årets udgave af etapeløbet.

Steven Kruijswijk kommer ikke til Tour de France i år.

Team Jumbo-Visma-rytteren har brækket kravebenet og fået et lille brud på bækkenet, efter han styrtede og udgik på 2. etape af Critérium du Dauphiné mandag.

Den nye situation betyder, at Jonas Vingegaard mister en vigtig hjælper i jagten på at gentage Tour-triumfen fra sidste år.

- Det er selvfølgelig et kæmpe slag for os. Steven var virkelig godt kørende, og han så ud til at være klar. Jeg håber bare mest af alt, at han er ved godt mod og har det okay, siger Vingegaard til TV 2 Sport inden starten på 3. etape.

- Det skete også sidste år i Tour de France (styrtede og udgik, red.), så det er virkelig ærgerligt og synd for ham. Mest af alt mister vi en rigtig vigtig Tour de France-hjælper, så det er noget pis.

En dygtig rytter kommer ind

Steven Kruijswijk var en vigtig løjtnant for Jonas Vingegaard sidste år, inden hollænderen udgik på 15. etape. I år var han ligeledes tiltænkt en stor rolle i bjergene.

Derfor begræder Jumbo-Vismas sportsdirektør Grischa Niermann også tabet af Kruijswijk.

- Det er virkelig ærgerligt, for Steven er en vigtig del af holdet. Alle føler virkelig med ham. Desværre et nyt tilbageslag for ham, så han nu misser Touren.

Samtidig slår Niermann fast, at der er andre kompetente ryttere til at udfylde pladsen.

- Vi har mange gode ryttere, og vi skal foretage en endelig beslutning, selvfølgelig. Wilco (Kelderman, red.) var med os på højdetræningslejr, han er klar, og han har fortjent det. Styrtet skete i går, så vi har ikke taget en beslutning endnu.

Tour de France begynder 1. juli i spanske Bilbao. Som optakt er Jumbo-Visma og Jonas Vingegaard lige nu i gang med Critérium du Dauphiné.

Tirsdag køres 3. etape af løbet, der kan ses TV 2 Sport X og TV 2 Play.