Vital etape venter – rivaler peger på Vingegaard

Onsdagens enkeltstart er 31,1 kilometer lang og går fra Cours til Belmont-de-la-Loire.

Jonas Vingegaard er fortsat favoritten til den samlede sejr i Critérium du Dauphiné.

Og ifølge flere af kaptajnerne ved etapeløbet er den danske cykelstjerne også favorit blandt klassementsrytterne, når onsdag byder på en 31,1 kilometer lang enkeltstart.

En enkeltstart, der kan medføre afgørende ændringer blandt favoritterne.

Jai Hindley (BORA-Hansgrohe):

Klassementets favorit: - Vingegaard er virkelig en god enkeltstartsrytter, og han er nok favoritten, hvis jeg skal være ærlig.

Om etapens vigtighed: - Det bliver en god test. Enkeltstart er ikke min stærkeste side, så det vil være fedt at begrænse tabet. Den er supervigtig, ret lang og hård.

Enric Mas (Movistar):

Klassementets favorit: - Alle klassementsrytterne vil være i toppen af etapen.

Om etapens vigtighed: - Betydningen af etapen er lidt større end bjergetaperne, for du kan hurtigt tabe ét minut, og på bjergetaperne her er der ikke så stor en forskel normalt.

Egan Bernal (INEOS Grenadiers)

Klassementets favorit: - Vingegaard er måske nok favoritten. Han er virkelig god på enkeltstarten, og den bliver hård med to stigninger, så jeg tænker, han vil gøre det godt.

Om etapens vigtighed: - Etapen bliver vigtig, men jeg tænker, at resten af ugen også er vigtig. Enkeltstarten er helt sikkert god, også som forberedelse til Touren, men bjergetaperne er også vigtige.

Louis Meintjes (Intermarché-Circus-Wanty)

Klassementets favorit: - For klassementsrytterne er der måske ikke en exceptionel enkeltstartsrytter, så jeg må se, hvordan jeg kører sammenlignet med de andre.

Om etapens vigtighed: - Etapen spiller helt sikkert en rolle i den samlede stilling. Det er ikke min specialitet, så målet er nok mere at hente noget tilbage i bjergene.

Slog konkurrenterne sidste år

Enkeltstarten i Critérium du Dauphiné sidste år var 31,9 kilometer lang, altså 800 meter længere end onsdagens udgave, og den blev vundet af Filippo Ganna.

Blandt favoritterne var Primoz Roglic hurtigst, og efter ham kom Jonas Vingegaard, der selv tog afgørende tid på flere af konkurrenterne.

Her følger nogle af de klassementsryttere, der er til start i år, og som Vingegaard slog på enkeltstarten ved Critérium du Dauphiné sidste år.

  • Matteo Jorgenson tabte 24 sekunder til Vingegaard
  • Ben O'Connor tabte 34 sekunder til Vingegaard
  • Enric Mas tabte 41 sekunder til Vingegaard
  • David Gaudu tabte 47 sekunder til Vingegaard
  • Louis Meintjes tabte 1 minut og 13 sekunder til Vingegaard

Se onsdagens enkeltstart på TV 2 Sport X og TV 2 Play fra 14.55.