- Jeg er sindssygt lettet, siger Bjerg

Mikkel Bjerg var rørt og lykkelig over sejren i Critérium du Dauphiné.

Danske Mikkel Bjerg fører det traditionsrige cykelløb Critérium du Dauphiné.

På onsdagens enkeltstart slog han både Jonas Vingegaard og resten af et stærkt felt og sikrede sig World Tour-karrierens hidtil største triumf. Med sit feberridt overtog han også løbets gule førertrøje efter Christophe Laporte.

Og det rørte Mikkel Bjerg, at der endelig er kommet en sejr.

- Jeg er bare sindssygt lettet. Jeg har virkelig mange følelser i kroppen lige nu. De sidste ti minutter skulle jeg bare have alle i mål og sikre, at den var hjemme, men jeg har stadig svært ved at forstå det. Det er en kæmpe sejr for mig og holdet, siger Bjerg til TV 2 Sport.

Mange gange har det været for hårdt

Sejren er Mikkel Bjergs første som professionel, og derfor betyder det ekstra meget for ham.

- De sidste par år har været hårde uden så meget personlig succes. Der er nogle gange, hvor jeg har sat mig selv op til, at nu skulle det være nu, men hvor jeg så ikke har kunnet gøre det færdigt. At kunne gøre det færdigt i dag og så på den største scene, er virkelig fedt, siger Bjerg.

- Der er mange gange, hvor jeg har tænkt, at det bare har været for hårdt. Jeg er bare sindssygt stolt af at have gjort det færdigt nu.

Den danske UAE-rytter er rørt over at have vundet 4. etape af Critérium du Daphiné. Video: TV 2 Sport

Sejren betyder også, at Mikkel Bjerg skal køre i den gule førertrøje. Den har han med 12 sekunder til Jonas Vingegaard.

- Det var lidt planen fra starten - prøve ikke at tabe tid. Jeg skulle virkelig grave dybt de første to dage, og jeg havde virkelig dårlige ben i går, men jeg fik spist godt og restitueret, så jeg er ret imponeret over, at det har kunnet lade sig gøre.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma29:28:39
2UAE Team Emirates+2:23
3AG2R - Citroën Team+2:56
Se hele klassementet