Sportsdirektør med opløftende Vingegaard-melding

Danskeren har været godt kørende i foråret og inden længe kulminerer alt det hårde arbejde, når Tour de France står for døren.

I disse dage pudser Jonas Vingegaard formen af ved Critérium du Dauphiné, ligesom han gjorde det sidste år som optakt til Touren.

Og spørger man en af dem, der har allerbedst indblik i, hvor danskeren står lige nu, ser det lovende ud. Det siger Jumbo-Vismas sportsdirektør Frans Maassen til TV 2 Sport.

- Han har det godt og forbereder sig til Touren, som er hovedmålet.

Er han bedre end sidste år på nuværende tidspunkt?

- Jeg tror, han er bedre. Han ser ud til at være stærk og i balance. Så vi har gode fornemmelser omkring ham, siger sportsdirektøren.

Jonas Vingegaard har ganske rigtigt set stærk ud i denne sæson. Såldedes er det blevet til sejre for danskeren ved både O Gran Camiño og Baskerlandet Rundt.

Touren er krævende og uforudsigelig

Selvom Jumbo-Visma leverede en ganske suveræn Tour sidste år, er sportsdirektøren ikke meget for at tage noget som helst for givet i den kommende udgave.

Så nu handler det om at vinde Touren?

- Touren er en stor kamp. Alt kan ske hver dag. Corona og mange styrt, men vi håber, at han (Vingegaard, red.) når topformen i juli.

- Der er flere ryttere, der kan vinde Touren. Det så man også i Giroen, men det kunne sagtens være blevet andre. Men selvfølgelig er Vingegaard og Pogacar den store favorit.

Overbevist om Pogacars styrke

I årets Tour de France stiller rytterne til start i den spanske by Bilbao. Frem mod det ikoniske cykelløb har både Vingegaard og Pogacars optakt gået gnidningsfrit – lige indtil Pogacar brækkede håndleddet ved Liége-Bastogne-Liége, hvilket – naturligvis – ændrede en del på superstjernens forberedelser.

Derfor har nogle iagttagere også haft sin tvivl til, hvor stærkt Pogacar kommer til at stå, når vi skriver den 1. juli.

Men uanset slovenerens beskaffenhed vil en ny Tour-triumf kræve meget af Jumbo-Visma og Jonas Vingegaard.

Tror du, Pogacar bliver 100 procent i Bilbao?

- Ja, det tror jeg. Vi har brug for Vingegaards bedste niveau nogensinde, og det arbejder vi hen imod, og så håber vi, at vi kan slå Pogacar.

Hvis du vil se Jonas Vingegaard i de sidste forberedelser frem mod Tour de France, kan du senere onsdag se danskeren ved 4. etape af Critérium du Dauphiné klokken 14.45. Se etapen på TV 2 Play eller TV 2 Sport X.