Vingegaard løb hen til Bjerg – så brød Tour-chefen ind

Christian Prudhomme, der er løbsdirektør for Tour de France, var på plads i målbyen, da Jonas Vingegaard vandt 5. etape i Critérium du Dauphiné.

Som en ægte cykelfan stod Tour-chefen Christian Prudhomme pænt og ventede. Klar med telefonen i hånden.

Selvom han er vant til at omgås de største cykelstjerner og statsoverhoveder, var synet af to danskere i gult alligevel lidt for godt til ikke at blive foreviget.

"Two Danes. Please?", lød det ydmygt fra Prudhomme, inden han klikkede et par billeder til scrapbogen.

Vingegaard løb hen til Bjerg

Det var da også lidt af et særtilfælde, at både Mikkel Bjerg og Jonas Vingegaard stod i den den gule førertrøje.

Vingegaard havde netop været på podiet og fået overrakt den gule trøje, efter han havde smadret samtlige konkurrenter på 5. etape og nu fører løbet samlet.

Imens stod Mikkel Bjerg, der havde kørt i førertrøjen undervejs på 5. etape og derfor havde mistet den til sin landsmand, og ventede pænt, fordi Bjerg selv skulle op og have den hvide ungdomstrøje på i stedet for.

Da den forsvarende Tour de France-vinder fik øje på Mikkel Bjerg, der stod alene og ventede, satte Vingegaard i løb og skyndte sig hen til landsmanden.

Her nåede de kortvarigt at snakke om udviklingen på 5. etape, inden Prudhomme altså brød ind.

Hylder Danmark igen: - Uforglemmeligt!

Efterfølgende viste løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, stolt sit billede frem til TV 2 Sports reporter Rasmus Staghøj, inden han satte ord på, hvorfor det var så stort at se specielt Vingegaard i en gul førertrøje igen.

- Jeg sad sammen med præsidenten fra Jura-departementet (den lokale region i målbyen, red.), og vi så de sidste kilometer på TV. Han var SÅ glad. I sit eget departement kunne han se vinderen af Touren, Jonas Vingegaard, ligge forrest på etapen i et soloudbrud. Han var så stolt.

- Af alle ryttere, det kunne være, så var det vinderen af Touren, vinderen af etapen og den nye mand i førertrøjen i Dauphiné. Det er vidunderligt for alle her i byen, og derfor er det også vidunderligt for os, sagde Prudhomme.

Samtidig udnyttede han muligheden for igen at rose, hvordan Tour de France tog sig ud på de første tre etaper sidste år, der blev kørt i Danmark.

- Det betyder også, at da vi besluttede at starte Tour de France i København, Danmark og komme rundt i hele landet, så var det ikke en fejl. Vi vidste det dengang, og selv et år senere er vi stadig helt sikre.

- Tour de France-starten i Danmark vil for altid være uforglemmelig. Uforglemmelig! Ikke kun i mit hoved og hjerte, men i hjerterne hos samtlige franskmænd, slog Tour-chefen fast over for TV 2 Sport.

Fredag går det løs med 6. etape af Critérium du Dauphiné, hvor Jonas Vingegaard nu skal ud og forsvare førertrøjen. Derfor kan Mikkel Bjerg godt leve med, at det kun blev til en enkelt dag i gult.

- Det er altid fedt, når det er en anden dansker. Den måde, han gør det på i dag, viser, at han er på et andet niveau end de andre, der er til start i dette løb, lød det fra Bjerg.

Du kan se studiet på TV 2 Sport X fra klokken 14.40, mens der er direkte billeder fra 6. etape klokken 14.55.