Konkurrent nød Vingegaards angreb

Efter 6. etape i Critérium du Dauphiné fører Jonas Vingegaard med 1 minut og 10 sekunder ned til Ben O'Connor.

Smilet var ikke til at tage fejl af.

Ben O'Connor nærmest strålede, da han sad og rullede af på cyklen efter 6. etape af Critérium du Dauphiné. Forinden havde australieren gjort noget, der er de færreste forundt, og som han selv har haft problemer med – at følge et angreb fra Jonas Vingegaard.

- Jeg nød det. Jeg havde det fint i hjulet, mere eller mindre. Jeg er virkelig glad. Jeg er tilfreds med, at jeg kunne følge ham (Vingegaard, red.).

- Det var en lille stigning til sidst, så den fortæller ikke så meget, men jeg var tydeligvis i stand til at være god nok til sidst i løbet og være den første til at køre i hjulet af ham. Det giver selvtillid frem mod weekenden i forhold til at kunne holde hans hjul igen, siger O'Connor til TV 2 Sport.

På fredagens sidste stigning forsøgte Vingegaard at teste sine konkurrenter. I danskerens hjul sad Ben O'Connor med det samme.

Mens Vingegaard og O'Connor hurtigt fik et lille hul til konkurrenterne, blev favoritterne samlet kort efter, og de kom fælles ind i en gruppe 48 sekunder efter etapevinderen Georg Zimmermann.

I det samlede klassement ligger Ben O'Connor på andenpladsen – 1 minut og 10 sekunder efter Jonas Vingegaard.

Tænker på sidste års oplevelse

Mens Jonas Vingegaard blev nummer to ved Critérium du Dauphiné sidste år, rundede Ben O'Connor podiet af med tredjepladsen.

Undervejs oplevede O'Connor at blive sat af Vingegaard på de store bjergetaper, og med det in mente var fredagens oplevelse ekstra god, fortæller han.

- Sidste år blev jeg sat to gange af ham, så det er tydeligvis fedt at kunne følge med denne gang og ikke blive sat.

- Han er en Tour de France-vinder, så man må tage det med en smule stolthed, for man kører ræs med den bedste i verden, siger O'Connor.

Ben O'Connor tilføjer, at han ser frem mod det store bjergslag lørdag, hvor stigningerne Col de la Madeleine, Col du Mollard og Col de la Croix de Fer venter.

Se etapen pĂĄ TV 2 Sport X og TV 2 Play fra 13.10.