Belgisk stjerne dropper Touren: - Det er bedre for mit mentale velbefindende

Thomas De Gendt kommer ikke til at køre Tour de France denne sommer, da han fortsat ikke føler sig helt på toppen.

Søndag ringede Kurt Van de Wouwers telefon.

Og manden, der ringede til Lotto-Dstny-sportsdirektøren, var den erfarne belgiske cykelrytter Thomas De Gendt.

- Jeg var ikke chokeret over det opkald. Jeg havde set det komme, siger Kurt Van de Wouwer til Sporza.

Beskeden fra Thomas De Gendt var klar. Den 36-årige stjernerytter kommer ikke til at køre Tour de France anno 2023.

- Det er bedre for mit mentale velbefindende, at jeg melder fra. Man kan føle, når man ikke er helt klar. Så jeg foretrækker selv at træffe beslutningen og i stedet fokusere fuldt ud på Vuelta a Espana, siger Thomas De Gendt til Cyclinguptodate.com.

Beslutningen beror på efterdønningerne af det styrt, han var ude for i Paris-Nice tilbage i marts. Siden har han nemlig døjet med en mindre fraktur i den ene hånd.

Nu er målet Vuelta a Espana

Der var ellers lagt op til, at Thomas De Gendt skulle køre sit tiende Tour de France denne sommer. Men dét jubilæum må altså vente.

Og belgierens chef bifalder beslutningen.

- Det er en logisk konsekvens af alt det, som Thomas allerede har været igennem denne sæson. Vi kan kun bruge en Thomas De Gendt på 100 procent i Touren, og det er han ikke lige nu, siger Lotto-Dstnys sportsdirektør Kurt Van de Wouwer.

Nu satser Thomas De Gendt istedet stort på at være 100 procent klar til Vuelta a Espana, der begynder i slutningen af august.

- Med al hans erfaring ved Thomas ganske udmærket, hvad han skal gøre for at være helt klar til Vueltaen, der er hans næste mål. Det er det, han skal gå efter nu, siger Kurt Van de Wouwer.

Thomas De Gendt har vundet etaper i alle tre Grand Tours.

Belgieren deltog ej heller sidste år i Tour de France efter ellers at have deltaget i syv udgaver i træk. Men nu må den tiende og måske sidste Tour-deltagelse altså vente lidt endnu.