Skjelmose nedtoner danskerduel: - Jeg får tæv

Mattias Skjelmose vandt Schweiz Rundt foran Juan Ayuso og Remco Evenepoel. Næste etapeløb for danskeren er Tour de France.

Juni står som et bevis på den suverænitet, de danske klassementsryttere besidder i øjeblikket.

Jonas Vingegaard sejrede i Critérium du Dauphiné, mens Mattias Skjelmose vandt Schweiz Rundt – dansk sejrsrus i de to store optaktsløb til Tour de France.

Men det betyder ikke, at Vingegaard og Skjelmose realistisk set kommer til at duellere om sejren gennem tre ugers ræs i Frankrig, lyder meldingen fra sidstnævnte.

Er det for tidligt, hvis jeg begynder at drømme om en duel mellem Vingegaard og Skjelmose i Touren?

- Du må da gerne drømme, men jeg tror, jeg får tæv af Vingegaard. Ham og Pogacar er stadigvæk et niveau over os alle sammen, men vi må se.

- Jeg har stadigvæk ikke vist mig i Grand Tours endnu. Det her er et step i den rigtige retning, men der er stadigvæk langt til et Tour-podie eller noget i den stil, siger Skjelmose til TV 2 Sport efter triumfen i Schweiz.

Selvom Skjelmose ikke forventer at kunne bide skeer med Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard, kommer han ind til Tour de France som sejrherre i et løb, hvor ryttere som Juan Ayuso og Remco Evenepoel sluttede lige bag ham.

På søndagens sidste etape forsvarede Skjelmose den gule førertrøje og endte med en samlet sejr på ni sekunder ned til spanske Ayuso.

"Vi skal nok lige klappe hesten lidt"

Måske har Mattias Skjelmose fat i noget. I hvert fald mener TV 2 Sports cykelekspert Rolf Sørensen, at der venter den 22-årige dansker en helt anden opgave i Tour de France.

- Vi skal nok lige klappe hesten lidt, men det er klart, at han rider på en bølge lige nu. Som han selv har sagt, er Vingegaard og Pogacar et niveau over. Men det er klart, at han kommer med en enorm selvtillid.

- Spørgsmålet er, hvordan han reagerer i et sådan løb, der er tre uger langt. Men jeg tror, at han givetvis kommer med en intention om at kunne tage trøjen på en af de første etaper i Bilbao, lyder det fra Rolf Sørensen.

Sådan ser 1. etape af årets Tour de France ud:

Og her er 2. etape:

Tour de France begynder 1. juli i spanske Bilbao. Løbet, hvor Vingegaard skal forsvare sin titel fra sidste år, slutter på parisiske Champs-Élysées 23. juli.

Tour de France kan ses på TV 2 og TV 2 Play.