Vingegaard om dopingspørgsmål: - Glad for, der rejses tvivl

Jonas Vingegaard understreger, at han ikke selv benytter sig af præstationsfremmende midler.

Han har fået spørgsmål om emnet før, og han kommer helt sikkert til det igen.

For selvom afsløringer om brug af doping efterhånden er en sjældenhed i cykelsport, klæber mistanken stadig til rytterne.

Helt ærligt er jeg glad for, at der rejses tvivl

Jonas Vingegaard

Ifølge Ritzau blev Jonas Vingegaard søndag bedt om at forholde sig til, at han og andre ryttere i øjeblikket slår den ene fartrekord efter den anden.

- Jeg forstår fuldt ud, at nogle er skeptiske. Det skal vi være, med tanke på hvad der skete i fortiden. Ellers vil det nok bare ske igen, sagde Vingegaard ifølge nyhedsbureauet.

Under årets Tour de France er det i særdeleshed Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar, der har sat rekorder på stigningerne.

"Jeg er glad for, der rejses tvivl"

Det skete blandt andet, da de to rivaler på 6. etape klatrede op ad den mytiske stigning Col du Tourmalet.

Ifølge tidsopgørelserne kørte Vingegaard og Pogacar til toppen 14 sekunder hurtigere end den hidtidige rekord, der blev sat af Tony Rominger i 1993.

Så sent som i fredags smadrede Tadej Pogacar sin egen rekord på Grand Colombier, da han kørte op 1 minut og 46 sekunder hurtigere, end han gjorde i 2020.

De mange rekorder gør, at Vingegaard sagtens kan sætte sig ind i, at det vækker mistanke.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg ikke tager noget. Men helt ærligt er jeg glad for, at der rejses tvivl, for vi kører hurtigere, end man har gjort før, sagde Vingegaard.

Ifølge Ritzau mener den danske Jumbo-Visma-stjerne, at de mange rekorder i høj grad skyldes forbedringer i kost, materiel og træning.