Ung Vingegaard tog sagen i egen hĂĄnd, da han ville mestre vital disciplin

Christian Andersen begyndte at arbejde med Jonas Vingegaard tilbage i 2016 pĂĄ det danske kontinentalhold Team coloQuick.

Tourens største bedrift? Et godt bud er Jonas Vingegaards vilde enkeltstart på 16. etape.

Her smadrede Jumbo-Visma-danskeren alle konkurrenter og krydsede mĂĄlstregen 1'38" hurtigere end Pogacar.

Men Vingegaard har ikke altid været et geni på en enkeltstartscykel. Det fortæller hans tidligere sportsdirektør Christian Andersen.

- Han var faktisk okay til enkeltstart. Men slet ikke på det niveau, vi ser her. Men det var faktisk lidt sjovt. Han havde faktisk selv købt en enkeltstartscykel ovre ved INEOS (Sky førhen).

- Så han gik jo op i enkeltstart, og det er noget, som han har forsøgt at gøre noget ved. Det tror jeg, at han kan tage med. Men der er lagt flere lag på siden – og ikke bare to, fortæller Christian Andersen, der nu er sportsdirektør på Uno-X.

Forældre investerede i Sky-cykel

Den tidligere Vingegaard-chef afslører samtidig, at det formentlig var Vingegaards forældre, der dengang måtte op med pengepungen, så sønnike kunne få en god enkeltstartsscykel.

- Ja, jeg vil tro, at det er dem, der har været ved pungen. Jeg tror ikke, at det var Jonas på det tidspunkt, fortæller Christian Andersen med et smil.

I videoen nedenfor kan du se et efterhĂĄnden gammelt klip med Jonas Vingegaard og Christian Andersen, da de begge var hos Team coloQuick.

Jonas Vingegaard kan komme 'rigtig, rigtig langt', hvis han bliver professionel.

26-årige Vingegaard er i sin professionelle karriere noteret for 25 sejre. To af dem er kommet efter tidskørsler.

Udover magtdemonstrationen på 16. etape vandt danskeren også enkeltstarten i det spanske etapeløb O Gran Camiño tidligere på året.