Omdiskuteret sprinter har modtaget dødstrusler, fortæller kæreste

Belgieren har været i vælten under Touren for sin aggressive stil.

Jasper Philipsen satte alle til vægs i kampen om den grønne trøje. Og det blev aldrig rigtig tæt.

Meget af supersprinterens succes kan findes i hans instinkt og vindervilje. Og netop dén vilje har gjort, at han fra tid til anden gør sig upopulær.

I hvert fald fortæller Jasper Philipsens kæreste, Melanie Peetermans, at det ikke ligefrem er pæne gloser, der glider ind i indbakken.

- De beskeder Jasper har modtaget er virkelig ikke pæne. Mange mennesker undervurderer den mentale indflydelse, det har. Han har modtaget flere dødstrusler gennem sociale medier, og jeg undrer mig over hvorfor. De kender ham ikke engang, siger hun til Sporza og fortsætter:

- Folk danner sig en mening om ham på baggrund af 10 sekunder i fjernsynet. De glemmer, at rytterne skal træffe hurtige beslutninger, mens de spurter. Ser man det hele i slowmotion, er det nemt at sige, hvad der burde have været gjort anderledes. For sprinteren selv er det dog ikke et videospil, slår hun fast.

Philipsens kontroverser i Tour de France

Alpecin-stjernen har været involveret i en del situationer, der har givet anledning til debat på det seneste. Så her følger en lille opsummering fra Touren:

3. etape

Jasper Philipsen presser Wout van Aert ud mod højre i en sådan grad, at sidstnævnte var nødt til at stoppe med at træde. Det fik efterfølgende Fabio Jakobsen til at brokke sig, som ville have, at løbsjuryen skulle fratage belgieren sejren. Juryen så afslutningen igennem, men vurderede, at Philipsen skulle beholde sin sejr.

Juryen måtte gennemgå afslutningen i mere end tyve minutter. Video: Magnus Stig Christensen

7. etape

Denne gang var det Astana og Intermaché, der blev så utilfredse over Philipsens spurt, at de indgav en klage, da belgieren skiftede bane, og lukkede Biniam Girmay af. Løbsjuryen vurderede igen, at Philipsen ikke skulle straffes.

Intermarché og Astana har indgivet en officiel klage. Video: Magnus Stig Christensen

18. etape

Pascal Eenkhorn forsøgte at stikke af, men det ville Philipsen ikke tillade. Sprinteren fulgte Lotto Dstny-rytteren til dørs, skærmede ham og satte en stopper for angrebet på en ganske dominerende facon.

Supersprinteren nægter at tillade flere angreb. Video: Magnus Stig Christensen

Jasper Philipsen var også utilfreds efter 19. etape, fordi han mente, at Kasper Asgreen, Tadej Mohoric og Ben O'Connor drog fordel af motorcyklerne.

Belgieren vandt undervejs i Touren imponerende fire etapesejre. Udover det vandt han også pointtrøjen.