- Jeg har gode kort på hånden, siger Mørkøv

Danmarks mest erfarne cykelrytter regner med at tage et år eller to mere i rampelyset.

Hvor skal Michael Mørkøv køre næste år?

Formentlig på World Touren, men for hvilket hold er stadig uvist. Det er dog ikke noget at ligge søvnløs over, fortæller den 38-årige leadout-specialist til TV 2 Sport.

- Jeg har ikke underskrevet noget endnu, men jeg har nogle forskellige muligheder, og jeg håber, der kommer styr på det her inden for de næste par uger.

- Jeg synes, jeg har relativt gode kort på hånden, må jeg sige. Også til trods for min alder. Det føler jeg mig meget privilegeret over, fortæller han.

Mørkøvs kontrakt med Soudal Quick-Step, hvor han har været siden 2018, udløber til nytår. Til den tid har kørt 15 sæsoner på øverste niveau.

Har udskudt belutningen med vilje

Med den slags erfaring ved man efterhånden også, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.

Og tilsat en god portion rutineret is i maven har Michael Mørkøv heller ikke haft travlt med at få sin cykelfremtid på plads.

- Jeg har egentlig udskudt beslutningen lidt med vilje for netop at føle, at jeg kunne vælge rigtigt den sidste gang eller næstsidste gang, eller hvad det nu bliver.

- Jeg regner ikke med at køre meget mere end et år eller to mere, men jeg har i hvert fald prøvet at holde alle muligheder åbne, så jeg den sidste gang kan vælge rigtigt.

Om den rigtige mulighed indholder endnu et Tour de France... Tja.

- Det kommer jo an på, hvilket cykelhold jeg skal køre på, fortæller den rutinerede dansker.

Fra 1. august er det tilladt for rytterne at offentliggøre nye kontrakter for den efterfølgende sæson.