Mads P. afbrød Vingegaard: - Nej, Jonas. Du er ikke overrasket

Mads Pedersen afbrød Jonas Vingegaard på scenen i Tivoli.

Jonas Vingegaard blev under onsdagens fejring i Tivoli spurgt ind til sin helt ekstraordinært gode enkeltstart, der var med til at cementere Tour-sejren.

Her var Vingegaard i vanlig stil ekstremt høflig og ydmyg omkring sin bedrift og fortalte, at præstationen også kom meget bag på ham.

Den udlægning ville landsmanden Mads Pedersen dog ikke købe, hvorfor han så sig nødsaget til at afbryde Vingegaards svar.

- Han er fuld af lort lige nu. Han er overhovedet ikke overrasket. Jonas og hans hold har gjort det her til perfektion. De har arbejdet på den her enkeltstart i lang tid i forvejen.

- De har været ude at køre ruten. Man kunne se det på den måde, han kørte på. Så nej, Jonas, det overrasker dig ikke en skid, at du vandt den enkeltstart. Du var bare den bedste.

Er Jonas nogle gange for ydmyg i forhold til, hvor god han er?

- Ja. Når man laver et resultat som det der. Og når man ved, hvor meget arbejde der er blevet lagt i den enkeltart, hvor Jonas vidste, han kunne tage en masse tid. I var aldrig i tvivl, om I skulle køre landevejscykel eller ej. Allerede inden Touren startede, vidste du, hvad du skulle. Du vidste, hvilken gearing du skulle køre med. Du vidste det hele.

- Så nej, det kommer ikke bag på dig, og nogle gange må du godt lige klappe dig selv på skulderen og sige, ”ja, jeg har styr på lortet, og det var mig, der vandt hele pisset”, lyder det med et stort smil fra Lidl-Trek-danskeren.

Vingegaard fortalte selv, at han på 16. etape kørte sit livs bedste enkeltstart, hvor han endte med at tage mere end halvandet minut på sin rival, Tadej Pogacar.

"Det var ikke 100 procent perfekt"

Da Pedersen var færdig med sin kærlige dundertale, var smilet stort hos Vingegaard.

Og han havde tilsyneladende taget noget af det til sig, fordi da han blev spurgt, om han stadig kunne blive bedre, så var han klar i mælet.

Årets Tour de France var ikke definitionen på det perfekte.

- Jeg synes stadig, vi kan justere lidt på nogle små ting. Vores forberedelse var rigtig, rigtig god, men den var heller ikke 100 procent perfekt. Og vi stræber altid efter at forberede os 100 procent perfekt til Tour de France. Så jeg føler, vi kan forbedre os lidt på nogle punkter.

Du kan se eller gense Vingegaards enkeltstart herunder, mens du i videoen øverst i artiklen kan se episoden med Mads P. og Vingegaard.

Danskeren i gult leverede en sand magtdemonstration på enkeltstarten. Video: Magnus Stig Christensen