Mads P. sender stikpille – Tivoli bryder ud i grin

En kort kommentar fra Mads Pedersen fik særligt Jonas Vingegaard til at bryde ud i grin.

Mads Pedersen fik samtlige fremmødte – fans som cykelryttere – til at bryde ud i grin fra scenen i Tivoli onsdag eftermiddag.

På et spørgsmål om Trek-kollegaen Mattias Skjelmoses Tour de France-præstation kunne Pedersen nemlig ikke dy sig fra at rippe op i et af de mere betændte emner fra årets løb.

- Mattias har gjort det vanvittigt godt, udover at han har sladret lidt for meget i medierne, lød det kækt fra Pedersen, der samtidig klappede en højtlydt grinende Jonas Vingegaard i nakken ved siden af sig.

Mads Pedersen hentydede til et interview fra før starten på 10. etape, hvor Mattias Skjelmose luftede et rygte om, at Vingegaards profilerede holdkammerat Wout van Aert ville forlade Touren dagen efter.

Danskerens udtalelse blev hurtigt en stor nyhed internationalt. Det fik hans sportsdirektør til at stå frem som rygtespreder, mens det også fremtvang en reaktion fra van Aert og Jumbo Visma – inden det endte med en dybfølt undskyldning fra Skjelmose til belgieren.

- Men det fik vi også en snak om bagefter. At det var bedre at holde sin kæft, når man ikke har noget smart at sige, forklarede Mads Pedersen videre.

Wout van Aert forlod dog Tour de France efter 17. etape for at rejse hjem og være med til sit barns fødsel.

Mads Pedersen forklarer skideballe

Fra scenen i Tivoli legede Mattias Skjelmose med. Han kunne eksempelvis ikke svare på, om han egentlig havde vist nok over for sin danske holdkaptajn under Touren.

- Det ved jeg ikke. Jeg fik da en skideballe efter 19. etape, lød det med en grin, der ligeledes spredte sig i Tivoli.

Det krævede naturligvis en god forklaring fra Mads Pedersen om etapen, der var skabt for sprinterne, men hvor et udbrud stak af og aldrig blev indhentet af sprinterholdene.

- På 19. etape fuckede de op, så der havde de fortjent en skideballe bagefter. Men for en gangs skyld holdt jeg min mund inde i bussen. Jeg tror ikke, at vi var blevet gode holdkammerater dagen efter, hvis jeg havde sagt noget. Så det tog sportsdirektørerne sig af.

- Og så gik han ud og leverede et pragteksemplar af en hjælperytterrolle dagen efter for Giulio Ciccone, så vi kunne få bjergtrøjen med hjem. Så han lærte af sin fejl, siger Mads Pedersen.

Du kan se det hele i videoen øverst i artiklen.