- Det var ikke mit stolteste øjeblik, siger Vingegaard om maveonde

Maveproblemer tvang den danske Tour-vinder af cyklen i første uge af Vuelta a España.

Jonas Vingegaard så ikke ud til at være i topform i starten af Vuelta a España.

På Vueltaens anden hviledag under den spanske rundtur gav danskeren en forklaring på hvorfor.

- Jeg har været mere ramt af et maveonde, end jeg har givet udtryk for. Jeg lider ikke af det længere, men det gjorde jeg i første uge. Da var jeg tappet for kræfter, fortæller Vingegaard til TV 2 Sport.

På 4. etape tvang maveondet Vingegaard af cyklen, hvor han måtte træde af på naturens vegne.

Var du af cyklen og lave "en Dumoulin"?

- Ja, det var jeg. Det var ikke mit stolteste øjeblik i karrieren. Det skete kun én gang. Til gengæld havde jeg dopingkontrol bagefter, og der trykkede det lidt. Det var ikke sjovt, men det kan ske, fortæller en smilende Vingegaard.

At lave en Dumoulin er en henvisning til den tidligere hollandske cykelrytter Tom Domoulin, der under Giro d'Italia i 2017 havde akut brug for et toilet. Et sådan var ikke i nærheden, og hollænderens eneste mulighed var grøftekanten.

Gik fri af kameraer

Dengang blev dele af Dumoulins besøg filmet. Den ydmygelse blev Vingegaard heldigvis skånet for.

- Der var nok et par kameraer, der havde fanget det under Touren. Det var der heldigvis ikke her.

Så du glæder dig over den lidt sløje tv-produktion?

- Ja, lige præcis. Det skete i sendetiden, men de opfangede det heldigvis ikke, fortæller en grinende Vingegaard.

- Det er første gang i noget cykelløb, at jeg har den slags problemer. Jeg plejer at gå fri af sygdom. Det gjorde jeg ikke denne gang, og efter det, jeg har været igennem, er jeg glad for stadig at være med i løbet.

Under Tour de France i 2014 led Arnaud Demare også af maveproblemer. Heldigvis for ham nåede han ind i en campingvogn, der holdt i siden af vejen.

Vingegaard glæder sig samtidig over, at han på den følgende etape ikke blev sat mere på prøve.

- Heldigvis var det en rolig etape dagen efter. Havde det ikke været tilfældet, kunne jeg have tabt klassementet.

Vingegaard vandt etapen til Tourmalet. Han ligger nummer tre i klassementet, som føres af holdkammeraten Sepp Kuss.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma76:48:21
2Jumbo - Visma+17
3Jumbo - Visma+1:08
Se hele klassementet