- Ret kedeligt at se på, lyder Vingegaards vurdering

Fredagens 19. etape i Vuelta a España bød på 177 kilometer, der endte med et voldsomt styrt og en forventet massespurt.

Jonas Vingegaard havde ikke mange svedperler på panden, da han var kommet over målstregen på tredjesidste etape af Vuelta a España.

Ja faktisk var han med på at købe ind på præmissen om, at det havde været en ganske begivenhedsløs dag i cykelsadlen.

- Jeg tror, det har været ret kedeligt at se på. Jeg tror, at Vuelta-organisationen havde håbet på, der var lidt mere vind, og den stod rigtigt, for man kunne i hvert fald godt forestille sig, det var ud fra det, ruten var planlagt i dag, sagde Vingegaard efter fredagens etape til TV 2 Sport.

End ikke et styrt forrest i feltet kort før mål kunne få pulsen op hos den danske Tour de France-vinder.

Sad længere tilbage

På det tidspunkt havde Jumbo-Visma således trukket sig fra positionskampen, da feltet var inden for de sidste tre kilometer, hvor alle ryttere får samme tid i tilfælde af mekaniske uheld eller styrt.

- Det var vel kun fire ryttere, der røg ned. Jeg ser ikke, hvad der sker, men jeg ser bare, de ligger på jorden.

Italieneren Alberto Dainese fra DSM vandt 19. etape af Vuelta a Espana. Et styrt kort før målstregen sendte blandt andre sprinteren Kaden Groves i asfalten. Video: TV 2 Sport

- Når vi kommer inden for de sidste tre kilometer, så plejer vi at køre lidt længere tilbage, hvor det er lidt mere sikkert at sidde. Det gjorde vi også i dag. Igen viste det sig, at det var en god ting at gøre, tilføjede Vingegaard.

Vil køre defensivt på 20. etape

Lørdag venter 20. etape, der bliver den sidste store prøvelse i dette års Vuelta. Her venter der 207 kuperede kilometer med i alt ti stigninger på plakaten.

Spørger man Jonas Vingegaard, er planen ganske klar:

- Vi skal køre defensivt. Jeg tror, det bliver en udbrudsdag, afhængigt af hvad andre hold vil.

- Det er helt sikkert en hård dag at komme igennem. Det er op og ned hele dagen og korte stigninger, så vi skal være klar og opmærksomme. Det er en dag, hvor man kan tabe det.

Se Vueltaen på TV 2 Play – få overblikket i sendeplanen her.